Az adatlopástól félti a hódmezővásárhelyi polgárokat a helyi Fidesz

A Tiszta Vásárhelyért Egyesület aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy az ATEV által okozott, a várost régóta irritáló szag megszűnjön. A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete szokásukhoz híven szórólapokat juttattak el a város postaládáiba, ebben arra hívják fel a figyelmet, hogy a következő választásra gyűjtenek adatokat az emberektől. Érdekes ez a riadalom a  Fidesz részéről egy olyan városban, ahol korábban listázták az ellenzéki szimpatizánsokat, vagy éppen személyes adatok után kutattak központi nyilvántartásokban.

Az aláírásgyűjtés pénteken kezdődött. Az egyesület azt szeretné elérni, hogy az ATEV építse be technológiájába azokat a már meglévő és máshol sikeresen alkalmazott eljárásokat, amivel a feldolgozás során keletkező és a város lakosait régóta irritáló szag kibocsájtását megszüntetik. Az egyesület szerint az ATEV éves nyereségének töredékébe kerülne a bűzt megszüntető technológia kialakítása. A gyűjtés augusztus végéig tart, de havonta közzéteszikk egy eseményben, hol és mikor lehet aláírni – a júniusit itt találják.

Ahogy azt már Hódmezővásárhelyen megszokhatták a lakók, jött az újabb fideszes szórólap a postaládákba. A Dr. Havasi Katalin által jegyzett közlemény azt írja:

A személyes adatok gyűjtése az ATEV cégre hivatkozva történik, de félünk, hogy ez csupán egy átlátszó indok és valójában a következő választási kampányra készülve próbálnak minél több embertől adatot kicsalni és azt a későbbiekben illegálisan felhasználni. Mindenkinek szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy vigyázzon személyes adataira!

Erre válaszul a Tiszta Vásárhelyért Egyesület közölte:

,,Köszönjük dr. Havasi Katalinnak, hogy felhívta a figyelmünket, hogy esetleg csalók jelenhetnek meg, akik jogtalanul adatokat szereznek be a lakosoktól. Jól esik, hogy politikai hovatartozástól függetlenül támogatja az ügyet, miszerint közösen tegyünk az ATEV fehérjefeldolgozó bűze ellen. […] Az aláírásokat gyűjtő egyesület általi adatkezelésekre a törvényi szabályozást MARADÉKTALANUL betartjuk az aláírásgyűjtések során, éppen ezért csatoljuk azt az aláíróívet, amin többek között az egyesület logója is ott van. Akit más formátumú vagy ettől különböző személyes adatokat igénylő formanyomtatvánnyal keresnek, az provokáció vagy csalás áldozatává válhat.”

Az ATEV Zrt. teljesen állami tulajdonú fehérjefeldolgozó vállalat Hódmezővásárhely jelentős foglalkoztatója és adófizetője, ugyanakkor legtöbben az időnként a városban is érezhető jellegzetes szagterhelés miatt emlegetik a cég nevét.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább olvasom »