A makói önkormányzat kötelékében maradnak a lemondott cégvezetők

Gergely Gábor, a Hagymatikum vezetője az induló Makói Szolgáltató Zrt.-t segíti stratégiai tanácsadóként, Nagy Nándor, a Városgazdálkodási NKft. ügyvezetője az önkormányzat innovációs irodáját vezeti tovább – derült ki Farkas Éva Erzsébet polgármester csütörtöki tájékoztatójából.

Mint ismert, a városi cégeket egy holdingba, egy központi gazdasági társaságba terelik be. Az átszervezés érinti a Városgazdálkodási Nkft.-t, a Kulturális-Közművelődési Nkft.-t., a Városi Televízió Nkft.-t, a Városfejlesztő Kft.-t és a Gyógyfürdő Zrt.-t. Az új gazdasági társaság neve Makói Szolgáltató Zrt. Ennek vezérigazgatója dr. Ember Alex, aki 5 év határozott időtartamra, a minimálbér hétszeresében meghatározott összeget kap fizetésként – ha valóban 100 millió forintos megtakarítás keletkezik az összevonás által.

Ő volt az, aki oldalunknak megerősítette az indulását a tavaly októberi választáson, majd a helyi Fidesz és médiája elkezdte mocskolni. A polgármesterjelölt végül visszalépett és még szeptember 25-én egy olyan tanulmányt készített el az önkormányzat megbízásával, ami összevonná a cégeket. Idén februárban derült ki, hogy ő fogja vezetni az összevont céget.

Elkészült a cégek beolvadásáról szóló dokumentáció, elküldték a cégbíróság felé ezeket és a divízióvezetőket már 2020. június 1-től Farkas Éva Erzsébet polgármesteri jogkörével élve önállóan kinevezte. Ők azok, akik az operatív napi vezetői munkát ellátják a részvénytársaság területein:

  • Városgazdálkodási – és fejlesztési Divízió: Szűcs Gábor
  • Fürdő Divízió: Lajtosné Papp Noémi
  • Városi Televízió Divízió: Dr. Keresztúriné Kisistók Tímea
  • Kulturális és Közművelődési Divízió: Zsámboki Erika és Márton Imre

Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala

A Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági elnöke, Gergely Gábor és a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője, Nagy Nándor 2020. május 26-án lemondtak vezetői tisztségviselői megbízatásukról. A polgármester csütörtöki online tájékoztatójából kiderült, Gergely Gábor az összevont cégek, azaz a holding munkáját segíti stratégiai tanácsadóként, Nagy Nándor pedig a városháza innovációs irodáját vezeti.

,,Az elkövetkezendő időszakban is számítunk a város érdekében tett szolgálatukra”

– fogalmazott Farkas Éva.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink