Az állam 2,5-szer többet költ a vadászati kiállításra, mint az összes nemzeti parkra

„Vadászati Kiállítás: Lőttek a természetvédelemnek!” – ezzel a felirattal ellátott molinót helyezett a Greenpeace a vadászati és természeti világkiállítás egyik budapesti óriásplakátjára, hogy felhívják a figyelmet arra: a kormány álszent módon hirdeti természetvédelmi eseményként a kiállítást.

Fotó: Járdány Bence / Greenpeace

A vadászati világkiállítás költsége jócskán meghaladja azt, amit az állam egy év alatt valódi természetvédelemre fordít. Több mint 2,5-szeresét költik ugyanis a vadászati világkiállításra, mint 10 nemzeti parkunkra összesen.

„Miközben természetvédelemnek álcáznak egy vadászati kiállítást, amelyet még a vadászati szakma egy része sem támogat, 2011 óta nincs az országnak környezetvédelmi minisztériuma, a természetvédelemmel kapcsolatos teendőket alárendelték egy olyan Agrárminisztériumnak, amely rendre figyelmen kívül hagyja a természetvédelem érdekeit. Strandbővítésnek hívják a Fertő tavon közpénzből zajló gigaberuzást, amelynek keretében 60 hektárnyi nemzeti parki területet betonoznak le, és beépítésekkel, nagyberuházásokkal tönkreteszik folyóink ártereit, tavaink partjait”

– áll a Greenpeace közleményében.

A vadászati világkiállításra 17 milliárd forintnyi közpénzt költött el a kormány. Ennek kapcsán Rodics Katalin, a Greenpeace természetvédelmi szakértője megjegyezte: „ennél abszurdabb szimbóluma nincs is annak, hogy mi zajlik ebben az országban természetvédelem címén”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink