Az államtitkár szerint a szegedi autógyár az egész térségnek előnyös lesz

Ez a beruházás nem csupán Szeged, hanem az egész térség számára többletet hoz, sőt a határon túl is érzékelhető gazdasági hozadéka is lesz – jelentette ki a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Szegeden, sajtótájékoztatón annak kapcsán, hogy a világ egyik legnagyobb elektromosautó-gyártója, a BYD a városban építi meg az első komoly európai gyárát.

Annak érdekében, hogy az itt élő emberek is érezhessék a beruházás pozitív hatásait a mindennapjaikban, a kormány fejleszteni fogja Szegeden és környékén a közút- és közműhálózatot, valamint a városban és agglomerációjában a közösségi célú szolgáltatásokat.

A beruházás lehetőséget teremet a szakképzés és a közoktatás fejlesztésére is

– közölte az államtitkár.

Mint mondta, bízik benne, kialakulhat egy Szeged-Kecskemét autóipari korridor, hiszen a tapasztalatok szerint egy ilyen beruházás esetében további beszállítók települnek meg a térségben. Hozzátette: ezzel kapcsolatban folynak is egyeztetések.

A BYD-beruházás hozzá fog járulni nem csupán Csongrád-Csanád vármegye, hanem Békés vármegye újraiparosításához is, és ott meg fognak jelenni a külföldi befektetők – közölte.

A kormány számára ugyanakkor kiemelten fontos, hogy Csongrád-Csanád vármegye más térségei is lehetőséget kapjanak a felzárkózásra. Ezért a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium olyan komplex térségi programot indít, amely Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés vármegye határtérségeit, a szentesi, a kunszentmártoni és a szarvasi járást érinti.

A fejlesztési tervek kidolgozásába bevonják a megyei kormányhivatalokat, a járási hivatalt, az önkormányzatokat, a kereskedelmi és iparkamarát, az agrárkamarát, a civil szervezeteket és az egyházakat

– tudatta a politikus, aki Szentes esetében a mezőgazdasághoz kapcsolódó feldolgozóipart említette a kiemelten fejlesztendő területek között.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink