Az államtitkár szerint a szegedi autógyár az egész térségnek előnyös lesz

Ez a beruházás nem csupán Szeged, hanem az egész térség számára többletet hoz, sőt a határon túl is érzékelhető gazdasági hozadéka is lesz – jelentette ki a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Szegeden, sajtótájékoztatón annak kapcsán, hogy a világ egyik legnagyobb elektromosautó-gyártója, a BYD a városban építi meg az első komoly európai gyárát.

Annak érdekében, hogy az itt élő emberek is érezhessék a beruházás pozitív hatásait a mindennapjaikban, a kormány fejleszteni fogja Szegeden és környékén a közút- és közműhálózatot, valamint a városban és agglomerációjában a közösségi célú szolgáltatásokat.

A beruházás lehetőséget teremet a szakképzés és a közoktatás fejlesztésére is

– közölte az államtitkár.

Mint mondta, bízik benne, kialakulhat egy Szeged-Kecskemét autóipari korridor, hiszen a tapasztalatok szerint egy ilyen beruházás esetében további beszállítók települnek meg a térségben. Hozzátette: ezzel kapcsolatban folynak is egyeztetések.

A BYD-beruházás hozzá fog járulni nem csupán Csongrád-Csanád vármegye, hanem Békés vármegye újraiparosításához is, és ott meg fognak jelenni a külföldi befektetők – közölte.

A kormány számára ugyanakkor kiemelten fontos, hogy Csongrád-Csanád vármegye más térségei is lehetőséget kapjanak a felzárkózásra. Ezért a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium olyan komplex térségi programot indít, amely Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés vármegye határtérségeit, a szentesi, a kunszentmártoni és a szarvasi járást érinti.

A fejlesztési tervek kidolgozásába bevonják a megyei kormányhivatalokat, a járási hivatalt, az önkormányzatokat, a kereskedelmi és iparkamarát, az agrárkamarát, a civil szervezeteket és az egyházakat

– tudatta a politikus, aki Szentes esetében a mezőgazdasághoz kapcsolódó feldolgozóipart említette a kiemelten fejlesztendő területek között.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »