Az aranyhétvégén is várja az adományokat a Magyar Vöröskereszt az Auchan áruházakban

A Magyar Vöröskereszt és az Auchan közös karácsonyi adománygyűjtése e hétvégén zárul, de egészen aranyvasárnap 18 óráig még várják a karitatív szervezet munkatársai a felajánlott adományokat az ország összes Auchan áruházában. Ezeket karácsony előtt eljuttatják a rászorulókhoz, ahogy azokat az előre összeállított adománycsomagokat is, amelyeket ugyancsak vasárnapig lehet online rendelni az áruházlánctól. (Fotó: Varga-Futó Ildikó, az Auchan Magyarország CSR és kommunikációs vezetője és Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.)

December első hétvégéjén már megrendezték az országos akció első körét, amikor három nap alatt közel 15 tonna adományt gyűjtött a Magyar Vöröskereszt az Auchan vásárlóival közösen. Ahogy kérték, főleg tartós élelmiszereket, tisztálkodási és tisztítószereket kaptak, amelyeket már mindenütt célba is juttatott a karitatív szervezet az országos hálózatán keresztül.

Az aranyhétvégén is hasonló felajánlásokat várnak: egy hónapon túl eltartható élelmiszereket, lisztet, cukrot, olajat, rizst, konzerveket, valamint higiéniai termékeket, továbbá a karácsony közeledtével édességet, szaloncukrot, játékot is, amivel egy-egy nélkülöző gyermekes család számára szebb és gondtalanabb lehet az ünnep.

Támpontként ismét osztanak a bejáratnál egy listát a legszükségesebb termékekről, amelyekre az áruházban kihelyezett zászlók is felhívják a figyelmet. Emellett online is lehet adományozni, hiszen vasárnap estig előre összeállított adománycsomagokat is lehet vásárolni az Auchan online áruházából, amelyeket szintén a Magyar Vöröskereszt oszt szét a rászorulók között.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A Makói Idősek Otthonában járt a Hanki-Ker Mikulása

A Csongrád-Csanád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonába az idősek által már hosszú-hosszú évek óta nem látott vendég érkezett egy helyi vállalkozás, a Hanki-Ker Kft. kezdeményezésének köszönhetően – számolt be róla Botlik Anita.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A Mol szerint pánikvásárlás van a benzinkutakon

A Mol szerint beindult a pánikvásárlás a benzinkutakon, több helyen napokkal ezelőtt elfogyott a hatósági áras üzemanyag, az autósok pedig felvásárolták a drágább típusokat is. A Telex azt írta, hogy azok a kutak viselik az extra terhelést, ahová a máshonnan elküldött autósok áradata zúdul, de ott is gyorsabban merülnek ki így a készletek.

Tovább olvasom »