Az aszfaltozás miatt nem adták még át a piacot

Az árusok az esetleges javításokat, problémákat jelezzék a piac üzemeltetőjének, ne a facebookra írják ki – hangzott el a hétfői fórumon. Kiderült az is, hogy augusztus 14-e lesz az első piacos nap a Deák Ferenc utcán, a hivatalos átadó pedig 16-án lesz.

Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) ismertette, először a közműfejlesztési problémák miatt csúszott a határidő, május 31. helyett július 31-ra. Hogy miért csúszik még 2 hetet az átadó, arra azt mondta:

az önkormányzat vállalta, hogy ha európai színvonalú piacot alakít ki, akkor a legoptimálisabb környezet teremti meg.

Ezért bevállalták még a piac aszfaltozását is, ami folyamatban van, a hétvégén befejezik.

Ezt már nem a Bodrogi Bau Kft., hanem az algyői DÉLÚT végzi.

Bodrogi Ferenc, a kivitelező cég ügyvezetője kifejtette, hogy március 19-én vették át a munkaterületet és július 30-án adták vissza, így négy hónap alatt végeztek. Ebből kettő a közművek átalakításával telt, ez okozta a hatalmas csúszást. Szerinte az előírásoknak, elvárásoknak megfelel az új létesítmény.

A piacot üzemeltető önkormányzati cég ügyvezetője, Nagy Nándor elárulta, hogy a padok kiosztása nagyjából ugyanott lesz, ahol korábban, az üzlettulajdonosokkal pedig külön megbeszélik a költözés menetét. A tervek szerint az augusztus 11-i piac végeztével költözhetnek vissza és 14-én lenne az első nap a régi helyen. Így jóformán két és fél nap alatt kerülnének vissza. Elhangzott az is, hogy bár a piac fedett, a nyitvatartáson ez nem változtat. Az árusítók pedig 30-40 parkolót kaphatnak a Návay téren a piacos napokon.

Kovács Sándor, a piac korábbi vezetője, fideszes önkormányzati képviselő azt kérte az árusoktól:

az esetleges javításokat jelezzék az üzemeltetőnek, ne a facebookon adjanak neki hangot.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Már tízezren regisztráltak ellenzéki szavazatszámlálónak jövőre

Már tízezren regisztráltak szavazatszámlálónak a Tiszta Választásokért Alapítvány 20k22 programjában. További tízezer önkéntesre még szükség van ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásokon az ország 3200 településének minden szavazókörében legyen két, nem kormánypárti delegált – közölte az alapítvány néhány napja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink