Az ATEV kellemetlen szagát figyelő kontroll csoport alakult

Fejes Péter önkormányzati képviselő (Tiszta Vásárhelyért-Mindenki Magyarországa) létrehozott egy Facebook csoportot, hogy az ATEV bűzével kapcsolatos jelentésekre emlékeztetni tudják egymást.

A csoport tagjaitól a következőket kéri:

  1. Keressük fel a https://www.enviromind.hu/szageszleles oldalt!
  2. Válasszuk ki a szagészlelés dátumát és időpontját!
  3.  ‘Lekérdezéssel’ (GPS) vagy a szagészlelés helyének megadásával (Csongrád megye, Hódmezővásárhely)
  4. Állítsuk be a szag intenzitást (Erős)!
  5.  ‘Nem vagyok robot’ gombot pipáljuk ki!
  6.  Küldés.

Az ATEV Zrt. teljesen állami tulajdonú fehérjefeldolgozó vállalat Hódmezővásárhely jelentős foglalkoztatója és adófizetője, ugyanakkor legtöbben az időnként a városban is érezhető jellegzetes szagterhelés miatt emlegetik a cég nevét. Az ATEV a Kutasi úti telephelyen szerves hulladék komposztálással, szennyvíziszap felhasználásával foglalkozik. Utóbbit hajlandó lenne elköltöztetni a várostól 12 kilométerrel távolabbi, Rárósi úti telephelyére – közölte 2018 szeptemberében a város honlapja. Eszerint az út felújításával hozzá tudnak járulni a megoldáshoz, addig is elindulhat a szükséges tervek és engedélyek beszerzése.

A kontroll csoporthoz ide kattintva lehet csatlakozni.

A képviselő nem csak ebben, hanem a tram-train civil kontroll csoport létrehozásában is részt vett. Az arról szóló cikkünket itt találja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Fokozatos lehűlés jön a héten

Fokozatosan hidegebb lesz a következő napokban, a hét közepén néhol mínusz 9 fok is lehet és nappal sem éri el az 5 fokot a csúcshőmérséklet. Többször várható köd, akár ónos szitálás. A csapadék jellemzően eső lehet, de hószállingózás is elképzelhető – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-nek eljuttatott, országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább »

A nap idézete

144 éve született Ady Endre, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője. A magyar politikai újságírás egyik legnagyobb alakja. 

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Hamarosan indul a tram-train próbaüzeme

A vasút-villamos a napokban sikeresen teljesítette a hatóság által előírt 50.000 km-es hibamentes tartampróbát. 2021. november 29-től utasforgalmi próbaüzemben elindul a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között – közölte a MÁV szombaton. Április 15-ig a tram-traint minden utas ingyenesen veheti igénybe.

Tovább olvasom »

Makóról Vásárhelyre viszik a súlyos covidos betegeket

Tekintettel arra, hogy COVID intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, így a makói telephelyünkön ellátott beteg állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intenzív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra – olvasható a kórház honlapján a tájékoztatás, melyet Dr. Kallai Árpád főigazgató írt alá.

Tovább olvasom »