Az elbaltázott Makó térségi ivóvíz-minőségjavító programba még 16 millió forintot tesz az állam

A február végi testületi ülésen Zeitler Ádám arról kérdezte Farkas Évát: hogy áll az ivóvíz-minőségjavító program kijavítása; lesznek-e további források bevonva; és 5,3 milliárd forint elköltése után van-e felelőse a félresiklott programnak?

A polgármester válaszában elmondta, hogy 16 millió forintos keretösszegre kért támogatást a társulás. 2023 végére 95,14%-on állt a kivitelezés, azok a vízi közmű elemek, amik elkészültek, azokat átadták a Nemzeti Vízműveknek. Az illetékes hatóságnál februárban voltak egyeztetésen, ott megtudták, hogy a kormányhatározat előkészítése zajlik. A hiányzó elemek megvalósítására több lehetőséget javasolt az Alföldvíz, illetve a Nemzeti Vízművek – közölte Farkas Éva a legutóbbi testületési ülésen.

Mint arról többször írtunk, a Makó és térségi, 3,7 milliárd forintos ivóvízminőség-javító programot 2015-ben műszakilag lezárták, ez a mai napig olvasható a város honlapján. A projekt által elvárt minőséget azonban nem tudták teljesíteni, ami egyébként 3,1 milliárd uniós forrás volt, 600 millió forint pedig kormányzati támogatás. A rendszer továbbra sem működik, a csapokból még mindig a régi minőségű víz folyik.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink