Több milliárd elköltése után Makón az egyik legrosszabb a vízminőség

Az NNK oldalán elérhető legfrissebb, 2021-es ivóvízminőség jelentés szerint ,,nem elfogadható” a vízminőség Makón, az arzén tartalom is jóval magasabb, mint bárhol az országban.

A Makó és térségi, 3,7 milliárd forintos ivóvízminőség-javító programot 2015-ben műszakilag lezárták, ez a mai napig olvasható a város honlapján. A projekt által elvárt minőséget azonban nem tudták teljesíteni, ami egyébként 3,1 milliárd uniós forrás volt, 600 millió forint pedig kormányzati támogatás. A fideszes városvezetés által elbaltázott beruházásról nagy a csend, legutóbb idén februárban tudtunk róla új információkat megosztani. Akkor a makói városháza azt közölte, az ivóvízminőség-­javító rendszer lényegében készen van és egyelőre azért nem működik, mert a kivitelező most végzi a finombeállítást.

A téma újra aktuális, ugyanis megjelent a Nemzeti Népegészségügyi Központ friss jelentése a magyarországi ivóvízminőségről, íme a térkép:

Forrás: NNK

Az arzén néhány magyar településen továbbra is határérték felett volt 2021 végére, ezek Csongrád-Csanád megyében találhatóak:

Forrás: NNK

Az egyes települések ivóvízminőségét ezen a linken lehet ellenőrizni.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink