Az elfogott orvosok és cégvezetők egy részét már meg is hallgatták

Mint arról tegnap beszámoltunk, közel 250 rendőr több mint 60 helyszínen tartott kutatásokat, aminek részeként egy makói orvost is gyanúsítottként hallgattak ki. A rendőrség mai tájékoztatása szerint az elfogott gyanúsítottak közül tizenháromnak volt tegnap a letartóztatási meghallgatása Budapesten, illetve Pécsen.

A bíróság közülük nyolcat letartóztatott, háromnak bűnügyi felügyeletét rendelte el, míg ketten szabadlábon védekeznek. 

Az ügyben eddig eljárás alá vont 26 gyanúsított közül – a korábban letartóztatottakkal együtt – így már összesen tizennégyen vannak rács mögött.

A nyomozócsoportok tovább folytatják az állami egészségbiztosítási költségvetés sérelmére elkövetett visszaélések felderítését, így valószínűsíthető, hogy mind a bűncselekmények száma, mind az elkövetők köre a jövőben bővülni fog. Ezzel párhuzamosan a megállapításra kerülő okozott kárösszeg is növekedhet. A cél egyértelmű, megakadályozni, hogy az állampolgárok gyógyítására szánt erőforrások illetéktelen kezekbe kerüljenek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink