Az ellenzék azt kéri, vizsgálják meg, nemzetbiztonsági kockázat-e a közmédia

Orbán elsősorban a közmédián keresztül vette át Oroszországból a dezinformációs propagandát. A putyini agymosást a mai napig – az Ukrajna elleni orosz agresszió után is – beletolják a köztévé nézőinek arcába – írja közleményében a Jobbik.

Az ellenzéki párt szerint az állami tévé és rádió beszélő fejei és meghívott „szakértői” a Moszkvából átvett és oroszról lefordított álhírekkel támadják Európát, miközben oroszbarát üzenetekkel bombázzák a magyar állampolgárokat.

,,Még most is, amikor a hatalommániás Orbán szintén hatalommániás gazdája, Vlagyimir Putyin nukleáris fegyverekkel fenyegeti a világot, és félőrültként felégetné azt. Orbán Viktor és hűséges szolgája, Szijjártó Péter most eljátsszák ugyan az Európai Unió és a NATO hű szövetségeseinek szerepét, de valójában ugyanúgy az orosz érdekeknek vetik alá magukat és Magyarországot, valamint erre használják a százmilliárdokból fenntartott moszkovita közmédiát is”

– jelentették ki.

A néppárti Jobbik országgyűlési képviselője, az országgyűlés alelnöke, dr. Brenner Koloman a tapintható propaganda kapcsán levélben kérte Stummer Jánost, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökét, hogy hívja össze a Nemzetbiztonsági Bizottságot annak érdekében, hogy kivizsgálják, jelent-e valamilyen szintű nemzetbiztonsági kockázatot a közmédia „áldásos” működése Magyarországon?

A néppárti Jobbik addig is felszólítja az Orbán-kormányt, hogy a közmédia azonnal hagyjon fel az orosz propagandával.

Arra kíváncsiak,

  • Ki és mikor döntött úgy, hogy Magyarország részt vegyen az orosz dezinformációs titkosszolgálati kampányban?
  • Milyen szerepe volt a fideszes álcivil szervezeteknek – nevezetesen Földi Lászlónak, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumi elnökének vagy Horváth Józsefnek, az Alapjogokért Központ „biztonságpolitikai szakértőjének” az orosz befolyás magyarországi kiépítésében?
  • Az említett személyek állnak-e bármilyen szerződésben a miniszterelnökséggel vagy a közmédiával?
  • Kik és mikor szervezték meg a magyar dezinformációs szolgálatot?
  • Van-e összefüggés a Nemzetközi Beruházási Bank és a magyar álhírhálózat között?
  • Felállítható-e összefüggés az orosz hírszerző szolgálat vezetője, Szergej Nariskin magyar letelepedési kötvénye és a magyar álhírhálózat között?
  • Mekkora veszélyt jelent a destabilizációs propaganda Magyarországra, az Európai Unióra és a NATO-ra nézve?

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: A hét elején még esőre számíthatunk

Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot

Tovább »

A nap idézete

123 éve született Gábor Dénes (született Günszberg) Nobel-díjasmagyar fizikus, gépészmérnök, villamosmérnök, a holográfia feltalálója.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A hét elején még esőre számíthatunk

Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot

Tovább olvasom »