Hatósági árazás: több mint 4,5 millió forint bírságot szabtak már ki

51 bolt alkalmazott a hatóságinál magasabb árat, 18 üzlet nem biztosította a megfelelő mennyiséget az érintett élelmiszerekből, míg 17 kereskedés nem vagy nem az előírt méretben helyezte ki az élelmiszerárstopról szóló tájékoztatást.

A kormányhivatalok szakemberei 977 üzletben és webáruházban tartottak ellenőrzést az új szabályok betartása érdekében. Az üzletek többségében minden megfelelt az előírásoknak, azaz csökkentett áron kínálták az érintett termékeket, valamint azokból megfelelő mennyiséget tartottak raktáron – közölte kedden az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A mulasztások többségét még a helyszíni ellenőrzés ideje alatt kiigazították a kereskedők, ezzel azonban nem mentesültek a következmények alól. A mulasztókkal szemben megindult eljárásokból eddig 24 zárult le bírság kiszabásával összesen több mint 4,5 millió forint értékben.

„Már három bírság éri el a milliós szintet, az összes kiszabott szankció közel kétharmadát ezek teszik ki. A nagyobb tételeket jellemzően a jogsértők által kiszolgált szélesebb vevőkör indokolja”

– árulta el Cseresnyés Péter kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár.

Mint az ismert, a kormány február elsejétől a tavaly október közepi szinten rögzítette a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirkefarhát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej legmagasabb árát. 

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink