Hatósági árazás: több mint 4,5 millió forint bírságot szabtak már ki

51 bolt alkalmazott a hatóságinál magasabb árat, 18 üzlet nem biztosította a megfelelő mennyiséget az érintett élelmiszerekből, míg 17 kereskedés nem vagy nem az előírt méretben helyezte ki az élelmiszerárstopról szóló tájékoztatást.

A kormányhivatalok szakemberei 977 üzletben és webáruházban tartottak ellenőrzést az új szabályok betartása érdekében. Az üzletek többségében minden megfelelt az előírásoknak, azaz csökkentett áron kínálták az érintett termékeket, valamint azokból megfelelő mennyiséget tartottak raktáron – közölte kedden az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A mulasztások többségét még a helyszíni ellenőrzés ideje alatt kiigazították a kereskedők, ezzel azonban nem mentesültek a következmények alól. A mulasztókkal szemben megindult eljárásokból eddig 24 zárult le bírság kiszabásával összesen több mint 4,5 millió forint értékben.

„Már három bírság éri el a milliós szintet, az összes kiszabott szankció közel kétharmadát ezek teszik ki. A nagyobb tételeket jellemzően a jogsértők által kiszolgált szélesebb vevőkör indokolja”

– árulta el Cseresnyés Péter kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár.

Mint az ismert, a kormány február elsejétől a tavaly október közepi szinten rögzítette a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirkefarhát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej legmagasabb árát. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész és zeneszerző, érdemes művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább olvasom »