Az enyészeté az egykori idegosztály épülete Makón

Tizenhat éve áll üresen az ingatlan a Lonovics sugárúton. Az ,,Elhagyatott régi épületek Magyarországon” nevű Facebook csoportba Geng István töltött fel fotókat róla.

Több mint száz évvel ezelőtt eklektikus stílusban épült az egykori idegosztály épülete, mely működött árva-, majd szeretetházként, fegyverraktárként, majd csendőriskola laktanyaként, 1940-től pedig az egészségügyé lett. Napjainkban kihasználatlan, több helyek omlik a vakolat, gyakran szemét van bedobálva az udvarára.

Az épület alaprajza ,,E” alakú, utalva névadójára,  Erzsébet királynéra.

Zeitler Ádám, makói önkormányzati képviselő már többször felhívta a figyelmet az épület állapotára. Szerinte pályázati források bevonásával átalakítható lenne idősek otthonává, vagy nyugdíjas lakóparkká. – Az idős otthonokban sokszoros a túljelentkezés. Erre a helyzetre a férőhelyek számának bővítése nyújthat megoldást – fogalmazott még tavaly szeptemberben.

Azóta eltelt több mint egy év és az ingatlan továbbra is üresen áll. Az elhagyatott épületről további fotókat ide kattintva talál.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink