Maszkviselés nélkül indult újra az éjszakai élet Vuhanban

Újra megtelnek a szórakozóhelyek, az utcák tele vannak maszk nélküli, boldog arcokkal, egyszóval a koronavírus epicentrumának számító Vuhan éjszakai élete újraindult – írja a Daily Star, amit a szeretlekmagyarorszag.hu szemlézett. (Kiemelt fotó: REUTERS)

A kínai Hupej tartomány fővárosában az utolsó fertőzöttet május 10-én azonosították, azóta csak néhány behurcolt esetről számoltak be.

A világjárvány kitörésekor a 11,9 milliós város lakosait januárban 11 hétre minden idők egyik legszigorúbb karanténjába zárták, még az otthonaikat sem hagyhatták el engedély nélkül, a város határait pedig katonák őrizték.

Az első enyhítéseket márciusban vezették be: ekkor indult újra a tömegközlekedés, és kinyitottak a bevásárlóközpontok is. A szigorú zárlatot végül áprilisban oldották fel teljesen. Májusban még egy rövid időre visszatért a karantén, néhány fertőzött azonosítása után, ám a járványt gyorsan sikerült megfékezni.

A Daily Starban megjelent fotók alapján

a diszkók és klubok teljesen megteltek fiatalokkal, akiknek többsége már egyáltalán nem viselt maszkot. Az utcai büfék előtt is hömpölygött a tömeg. A zsúfolt koncerttermekben pedig olyan szorosan álltak egymás mellett a bulizók, ami európai szemmel hónapok óta elképzelhetetlen.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) januárban nyomozókból és szakértőkből álló csapatot küld Kínába, hogy kiderítsék, mi is történt pontosan az országban 2019 végén, 2020 elején. Nemrég derült ki, hogy az ország vezetése valószínűleg erősen kozmetikázta a fertőzöttek és elhunytak számát is. A kutatók szeretnék megérteni, mi történhetett a városban egy évvel ezelőtt.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nincs szülészet Makón

Hogy szünetel a fekvő szülészet-nőgyógyászati osztály Makón, az a nyilvánosság számára a 2020. március 25-i testületi ülésen derült ki. Mindezt a veszélyhelyzetre való tekinttel Dr. Kallai Árpád főigazgató rendelte el. Ez az állapot azóta sem változott.

Tovább olvasom »