Az EU támogatja az áfa elengedését, de Orbánt ez nem érdekli

A magyar kormány az Unió második legszegényebb nemzetét az Unió legmagasabb, 27 százalékos áfájával sarcolja. Ha áfacsökkentésről van szó, a Fidesz vagy hallgat, vagy az Unióra mutogat, hogy nem engedik – hívja fel a figyelmet bejegyzésében Jakab Péter.

A Jobbik elnöke ismertette: Írország, Nagy-Britannia nulla százalékos áfát szed be az alapvető élelmiszerek után, hogy így védje a magyaroknál négyszer többet kereső munkavállalóit a drágulástól. Lengyelországban nemrég döntöttek az áfa elengedése mellett, de a spanyol és az olasz kormány is megelégszik kevesebb mint 5 százalék forgalmi adóval.

2021 decemberében az Unió úgy döntött, a válság miatt az alapvető élelmiszerek esetében engedi akár a 0 százalékos áfát is

– írta Jakab. Éppen ezért szerinte

Nem kell szabadságharcot vívni Brüsszellel. Egyszerűen csak el kell engedni az áfát, hogy olcsóbb legyen az élelmiszer. Akkor kérdezem: a Fidesznek valóban Magyarország az első, vagy van valami fontosabb, mint a magyarok megélhetése?

A Jobbik követeli, hogy a kormány mondjon le az áfáról az alapvető élelmiszer esetében.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »