Az EU támogatja az áfa elengedését, de Orbánt ez nem érdekli

A magyar kormány az Unió második legszegényebb nemzetét az Unió legmagasabb, 27 százalékos áfájával sarcolja. Ha áfacsökkentésről van szó, a Fidesz vagy hallgat, vagy az Unióra mutogat, hogy nem engedik – hívja fel a figyelmet bejegyzésében Jakab Péter.

A Jobbik elnöke ismertette: Írország, Nagy-Britannia nulla százalékos áfát szed be az alapvető élelmiszerek után, hogy így védje a magyaroknál négyszer többet kereső munkavállalóit a drágulástól. Lengyelországban nemrég döntöttek az áfa elengedése mellett, de a spanyol és az olasz kormány is megelégszik kevesebb mint 5 százalék forgalmi adóval.

2021 decemberében az Unió úgy döntött, a válság miatt az alapvető élelmiszerek esetében engedi akár a 0 százalékos áfát is

– írta Jakab. Éppen ezért szerinte

Nem kell szabadságharcot vívni Brüsszellel. Egyszerűen csak el kell engedni az áfát, hogy olcsóbb legyen az élelmiszer. Akkor kérdezem: a Fidesznek valóban Magyarország az első, vagy van valami fontosabb, mint a magyarok megélhetése?

A Jobbik követeli, hogy a kormány mondjon le az áfáról az alapvető élelmiszer esetében.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Az új határvadászok tizede már felmondott

Augusztus 15. és november 21. között 86 szerződéses határvadász fel is mondott (hatósági szakzsargonnal élve: benyújtotta lemondó nyilatkozatát) – tudta meg a Magyar Hang az Országos Rendőr-főkapitányságtól. Vagyis, az aktív állomány tizede már lemorzsolódott, hiszen a felmondás azonnal hatállyal megszünteti a rendőrségi jogviszonyt.

Tovább »

Fejlemény a Bartók-ügyében: a bíróság mérlegelés nélkül utasította el tiltakozó szülők kérelmét

Az ítélőtábla nem mást mondott, minthogy a bíróság iratellenes érvre alapozva, mérlegelés nélkül utasította el a kérelmünket – azaz nem létezik semmilyen irat, amire hivatkozhat a tankerület, hogy jogosan van a Bartók az Almásiban. Szóval indul a második menet – adta hírül a bartókos szülők jogi képviselője az iskoláért összefogott csoportban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A Tesco vezetője elmagyarázta, az árstopok hogyan pörgetik az inflációt tovább

Az ársapka torzítja a piacot, más termékek árát mesterségesen megdobja és így még tovább gerjeszti az inflációt – erről beszélt Pálinkás Zsolt, a Tesco magyarországi vezérigazgatója a Forbes-nak adott interjújában. A beszélgetésből az is kiderült, hogy az áruházláncnak évente akár 11 milliárd forintos veszteséget is okozhat az intézkedés, de semmiképp nem akarják elhagyni a magyar piacot.

Tovább olvasom »

Makó lett a legvirágosabb város a 30 ezer lakosnál kisebb települések között

Átadták a legvirágosabb településeknek járó elismeréseket a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusán tartott ünnepélyes díjkiosztón pénteken. A 2022. évi, immár 29. alkalommal tartott díjkiosztón Debrecen, Makó, Zalakaros és Gyugy nyerte el a legvirágosabb település címet – tájékoztatta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteken az MTI-t.

Tovább olvasom »