Az EU támogatja az áfa elengedését, de Orbánt ez nem érdekli

A magyar kormány az Unió második legszegényebb nemzetét az Unió legmagasabb, 27 százalékos áfájával sarcolja. Ha áfacsökkentésről van szó, a Fidesz vagy hallgat, vagy az Unióra mutogat, hogy nem engedik – hívja fel a figyelmet bejegyzésében Jakab Péter.

A Jobbik elnöke ismertette: Írország, Nagy-Britannia nulla százalékos áfát szed be az alapvető élelmiszerek után, hogy így védje a magyaroknál négyszer többet kereső munkavállalóit a drágulástól. Lengyelországban nemrég döntöttek az áfa elengedése mellett, de a spanyol és az olasz kormány is megelégszik kevesebb mint 5 százalék forgalmi adóval.

2021 decemberében az Unió úgy döntött, a válság miatt az alapvető élelmiszerek esetében engedi akár a 0 százalékos áfát is

– írta Jakab. Éppen ezért szerinte

Nem kell szabadságharcot vívni Brüsszellel. Egyszerűen csak el kell engedni az áfát, hogy olcsóbb legyen az élelmiszer. Akkor kérdezem: a Fidesznek valóban Magyarország az első, vagy van valami fontosabb, mint a magyarok megélhetése?

A Jobbik követeli, hogy a kormány mondjon le az áfáról az alapvető élelmiszer esetében.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink