📺 Az év magyar covid-orvosa szerint jobb nem megmutatni, mi zajlik az osztályokon

A szegedi Dr. Rokszin Richárd azt mondja a kormány oldalára feltöltött videóban, hogy túlságosan megterhelő a látvány, ők sem bírnák, ha nem beszélnék ki magukból.

,,Nagyon nehéz. Rossz állapotú betegek között, sokszor néma kórtermekben vizitelünk, mert sokszor mindenki vagy aludt, vagy alig kapott levegőt. Én elsősorban azt üzenném az oltatlanok számára, hogy mindenképp vegyék fel az oltást” – mondta dr. Rokszin a felvételen.

Az orvos azt is elmondta, többször felmerült, hogy felvételeket kellene csinálni az intenzív osztályokon, de ez a látvány szerinte egy átlagember számára elviselhetetlen kategória, még a szakembereknek is erős lelki teher, ha nem beszélnék ki magukból, a kiégés és a depresszió fenyegetné őket.

Dr. Czibula Eszter tüdőgyógyász is megszólalt, ő is az oltakozásra buzdít mindenkit.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább olvasom »