A nap témája: Egy hónap alatt ezermilliárddal nőtt a magyar költségvetési hiány

Beindult a választás előtti pénzszórás: a kormány költekezései hatására a költségvetés novemberi hiánya több mint ezer milliárd forintot tett ki – számolt be róla a napi.hu.

A Pénzügyminisztérium által közzétett adatok szerint a költségvetés 3931,3 milliárd forintos hiánnyal zárt november végén, ez az október végi adatokhoz képest 1009,1 milliárd forinttal nagyobb hiányt jelent.

Összehasonlításként: 2020 novembere 694 milliárd, míg 2019 novembere mindössze 191 milliárd forintos deficitet hozott.

A tárca közlése szerint a kiadások közül kiemelkedik a november végéig nyugellátásokra fordított 3795,5 milliárd forint. Ennek hátterében elsősorban az lehet, hogy novemberben kapták kézhez a jogosultak a nyugdíjprémiumot, melynek összege idén egységesen 80 ezer forint volt, illetve a nyugdíjak 1,2 százalékpontos emelése is erre a hónapra esett, a különbözetet pedig januárra visszamenőleg egy összegben megkapta minden érintett.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább olvasom »