A nap témája: Egy hónap alatt ezermilliárddal nőtt a magyar költségvetési hiány

Beindult a választás előtti pénzszórás: a kormány költekezései hatására a költségvetés novemberi hiánya több mint ezer milliárd forintot tett ki – számolt be róla a napi.hu.

A Pénzügyminisztérium által közzétett adatok szerint a költségvetés 3931,3 milliárd forintos hiánnyal zárt november végén, ez az október végi adatokhoz képest 1009,1 milliárd forinttal nagyobb hiányt jelent.

Összehasonlításként: 2020 novembere 694 milliárd, míg 2019 novembere mindössze 191 milliárd forintos deficitet hozott.

A tárca közlése szerint a kiadások közül kiemelkedik a november végéig nyugellátásokra fordított 3795,5 milliárd forint. Ennek hátterében elsősorban az lehet, hogy novemberben kapták kézhez a jogosultak a nyugdíjprémiumot, melynek összege idén egységesen 80 ezer forint volt, illetve a nyugdíjak 1,2 százalékpontos emelése is erre a hónapra esett, a különbözetet pedig januárra visszamenőleg egy összegben megkapta minden érintett.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Szalagot kaptak a makói Kerisek is

Február 8-án a Keri szakképző iskola tanulóinak tűzték fel a végzősöknek hagyományosan járó kék szalagot, annak jelképeként, hogy képzésük utolsó szakaszába léptek.

Tovább »

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink