Az illetékes államtitkár nem tudja, hány egészségügyi dolgozónak szűnt meg a jogviszonya

Mint az ismert, hogy az Orbán-kormány döntése alapján csak olyan munkavállaló dolgozhat az egészségügyben, aki felvette a koronavírus elleni oltást. Az oltással nem rendelkező munkavállaló jogviszonyának megszüntetése esetén a vonatkozó rendelet szerint a foglalkoztatottat felmentési idő vagy felmondási idő és végkielégítés sem illeti meg.

Kásler Miklós egészségügyért felelős miniszternek arra az egyszerű kérdésre kellett volna válaszolnia, hogy hány foglalkoztatott jogviszonya szűnt meg. Az írásbeli kérdést Demeter Márta országgyűlési képviselő tette fel és Kásler helyett parlamenti államtitkára, Rétvári Bence válaszolt:

,,jelenleg az Ön által kért adatok frissítése folyamatban van, ezért pontos adatot még nem áll módunkban közölni.”

Mennyivel egyszerűbb lett volna azt mondani, hogy ,,nem tudjuk.”

(alfahir.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

138 éve született Benedek Marcell, magyar egyetemi tanár, író, irodalomtörténész és műfordító, színházigazgató. Benedek Elek író fia.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább olvasom »