Az illetékes államtitkár nem tudja, hány egészségügyi dolgozónak szűnt meg a jogviszonya

Mint az ismert, hogy az Orbán-kormány döntése alapján csak olyan munkavállaló dolgozhat az egészségügyben, aki felvette a koronavírus elleni oltást. Az oltással nem rendelkező munkavállaló jogviszonyának megszüntetése esetén a vonatkozó rendelet szerint a foglalkoztatottat felmentési idő vagy felmondási idő és végkielégítés sem illeti meg.

Kásler Miklós egészségügyért felelős miniszternek arra az egyszerű kérdésre kellett volna válaszolnia, hogy hány foglalkoztatott jogviszonya szűnt meg. Az írásbeli kérdést Demeter Márta országgyűlési képviselő tette fel és Kásler helyett parlamenti államtitkára, Rétvári Bence válaszolt:

,,jelenleg az Ön által kért adatok frissítése folyamatban van, ezért pontos adatot még nem áll módunkban közölni.”

Mennyivel egyszerűbb lett volna azt mondani, hogy ,,nem tudjuk.”

(alfahir.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink