Az illetékes államtitkár nem tudja, hány egészségügyi dolgozónak szűnt meg a jogviszonya

Mint az ismert, hogy az Orbán-kormány döntése alapján csak olyan munkavállaló dolgozhat az egészségügyben, aki felvette a koronavírus elleni oltást. Az oltással nem rendelkező munkavállaló jogviszonyának megszüntetése esetén a vonatkozó rendelet szerint a foglalkoztatottat felmentési idő vagy felmondási idő és végkielégítés sem illeti meg.

Kásler Miklós egészségügyért felelős miniszternek arra az egyszerű kérdésre kellett volna válaszolnia, hogy hány foglalkoztatott jogviszonya szűnt meg. Az írásbeli kérdést Demeter Márta országgyűlési képviselő tette fel és Kásler helyett parlamenti államtitkára, Rétvári Bence válaszolt:

,,jelenleg az Ön által kért adatok frissítése folyamatban van, ezért pontos adatot még nem áll módunkban közölni.”

Mennyivel egyszerűbb lett volna azt mondani, hogy ,,nem tudjuk.”

(alfahir.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Spar sem teszi kötelezővé az oltást

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát – közölte a cég. Ugyanakkor minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot.

Tovább olvasom »