Egy év alatt 40-nél is több gyermek született Algyőn

Egyre többen élnek a községben, ezt a jelentős számú gyermekszületések, valamint a település vonzóbbá tétele is elősegíti. Hét év alatt 10 százaléknál is nagyobb növekedés volt a lakosságszámban – olvasható az Algyői Hírmondó legutóbbi számában, melyet a község hivatalos oldala tett közzé.

Az Anyatejes Táplálás Világnapján a faluházban köszöntötték a tavaly és idén szeptember között született 46 gyermeket és azok szüleit.

Molnár Áron polgármester jelezte, ez az egyik kedvenc programja az évben, mert ez visszaigazolás is számára, hiszen amikor polgármester lett, akkor a legfontosabb célja a lakosságszám csökkenésének megállítása volt. Hozzátette, ha minden program olyan jól sikerül, mint ez, akkor sok pozitív dolog lesz majd Algyőn, ugyanis nemcsak megállították, hanem növelték is a lélekszámot, hét év alatt 5088-ról 5640-re. Tehát 10 százalék feletti növekedést értek el. Hangsúlyozta, az eddig elért célok közül talán erre a legbüszkébb, de sokat is tettek azért, hogy mindez megvalósuljon. Ehhez járult hozzá a dél-nyugati lakóövezetben a telkek kialakítása, házasulandók támogatása, az újszülött érkezésekor járó 100 ezer forintos támogatás, valamint az intézmények folyamatos fejlesztése is.

Megjegyezte, az ünnepségen jelenlévő gyermekek vélhetően már az új bölcsődét élvezhetik majd, hiszen a tervek szerint az jövő szeptemberre készül el.

(Fotó: Algyő – algyo.hu Facebook oldal)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »