Az iskolaigazgatók tudni fogják, melyik dolgozójukat oltották be és meddig tart a védettségük

Péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben egy rendelet, amely szerint a köznevelési intézmények vezetői megtudhatják, hogy a dolgozókat beoltották-e koronavírus ellen, és, hogy meddig tart a védettségük.

A rendelet szerint az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) működtetője napi rendszerességgel küld tájékoztatást erről.

A rendelet szerint a köznevelési intézmények vezetői a náluk munkaviszonyban vagy közalkalmazotti jogviszonyban álló személyekről tudhatják meg a védettségi adatokat. A rendeletben külön kiemeli azokat, akik gazdasági, ügyviteli, műszaki vagy kisegítő feladatokat látnak el a köznevelési intézmény területén.

A dolgozókról TAJ-szám alapján mondják meg, hogy beoltották-e őket, vagy más okból védettek-e. A rendelet arra is kitér, hogy a TAJ-számokat olyan titkosítási módszerrel kell összevetni, amely csak azon érintettek adatainak megismerhetőségét teszi lehetővé a köznevelési szerv számára, akik az adott intézménynél dolgoznak.

A rendelet szerint a köznevelési szerv a védettségi adatokat a veszélyhelyzet megszűnéséig kezeli.

Az ATV.hu korábban arról számolt be, hogy információik szerint a parlament szeptember 20-án ülhet újra össze, és amennyiben ez valóban így történik, a veszélyhelyzet, a kormány rendkívüli felhatalmazása október 4-én véget érhet. A veszélyhelyzetet ugyanakkor a járvány negyedik hulláma miatt még újból meghosszabbíthatják.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Zajlik a makói szakrendelő felújítása

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a makói és a hódmezővásárhelyi kórházban – tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ az MTI-t.

Tovább olvasom »