Az MNKSE célja a siker és az örömkézilabda

[ad 1]

Tóth István klubelnök az őszi szezon lezárásaképpen az ünnepek előtt vacsorára invitálta meg a csapatot, ahol közös mikulásozással zárták az évet. 

A lányoknak most egy kis pihenő következik, mely december 28-ig tart majd, akkor egy közös játékos edzéssel búcsúztatják az évet. A játékosok a szünidőre komplett futó edzéstervet kaptak mesterüktől, Nagy János Miklóstól, ami nem csak a karácsonyi töltött káposzta, és az ünnepi bejgli ledolgozásában játszik majd fontos szerepet, hanem elősegíti a következő szezon felkészülését, és eredményességét.

A vezetőedző számára három mérkőzés volt nehezen emészthető egy pedig nagyon emlékezetes. ,,Hódmezővásárhelyen úgy tűnt elnéztük a mérkőzés kezdésének időpontját, a hazai csapat 15 perccel korábban kezdte a mérkőzést, mi már csak loholtunk az eredmény után! Ez fájó vereség volt! A következő egy nyert meccs, ami után azt gondoltam, hogy a legközelebbi edzést az uszodában tartom meg.  Heroikus küzdelemben, a félidőben csupán egy góllal 7-6-ra vezettük a Csorvás ellen. Komolyan fontolóra vettem a ráúszás gyakorlását. A harmadik a Lajosmizse elleni meccs volt, amikor a kapusaink védési statisztikája, körülbelül a játékvezetők kompetenciájának szintjével volt azonos! Ezt a rangadót elvesztettükA legemlékezetesebb mérkőzésem mégis az Abony ellen volt, amikor a csapat 50. születésnapom alkalmából ajándék tortával, valamint szép, és eredményes játékkal lepett meg engem.

39388043

Az őszi szezon értékelése

,,Aki ismer, tudja, hogy maximalista vagyok, de ugyanakkor realista is. Csapatunk példátlan sérüléshullámmal zárta az őszi szezont a 4. helyen. A mutatott játék képe alapján minimum két helyezéssel előrébb is végezhettünk volna. Meglátásom szerint a csapat leginkább a kombinatív játékelemek sikeres végrehajtásának területén lépett előre, de a gyors indításaink, szellemes megoldásaink is egyre inkább az örömkézilabda felé vitték az irányt. Több poszton is kiváló, kreatív játékosaim vannak, ugyanakkor a belső hármas védekezési posztokon, és a kapusteljesítményen van mit javítanunk.”

Változások a csapat körül

A belső hármas védekező, és beálló posztra igazolták Rózsa Veronikát, aki az NBI-es Győri Audi ETO nevelése, valamint Ocsenás Esztert, aki Albertirsáról érkezik a csapathoz. Eszter kapus poszton jelent erősítést. Távozó: Szebehelyi Edina, aki 15 év után befejezte az aktív pályafutását.

Felkészülés

A lányok alapozása a december 28-i edzéssel kezdődik. Januárban heti 3-4 edzéssel készülnek a következő játékidényre. Futó – és úszó edzéssel kezdenek, később köredzések is lesznek, majd a kézilabda is előkerül. A tavaszi szezonban minden mérkőzést szeretnének megnyerni és célunk visszavágni az őszi vereségekért.

75932654

Esélyek

,,Reálisnak tartom az első három hely valamelyikét, mert ha sérültjeink felépülnek, bárkit meg tudunk verni” – jelentette ki a vezetőedző. ,,Tavasszal meglepőbbnél – meglepőbb eredmények szoktak születni. Például ha a Békéscsaba lejátszatja NBI-es junior játékosait, nagy mértékben átalakulhat a tabella, de ez minket nem szabad hogy befolyásoljon. Fontosnak tartom, hogy továbbra is látványos, és szórakoztató játékkal szolgáljuk ki közönségünket, hogy egyre többet- és többen látogassanak ki mérkőzéseinkre, és akár itt Makón szeressék meg a világ legsokoldalúbban fejlesztő sportágát.Szeretnénk, ha minél több támogató állna csapatunk mellé! Későbbiekben célunk a közönségszervezés is! Akár a testnevelő tanárokat is szívesen látjuk a mérkőzéseken diákjaikkal, önként jelentkezőket várunk kezdődobásokra, és esetenként jótékonysági mérkőzéseket is szívesen játszunk.”

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

69 éve született Böhm György Jászai Mari-díjas színházi rendező, dramaturg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink