Az orosz sajtó Oroszország barátai közé sorolta az Orbán-kormányt

Az orosz lap összeállítást közölt azokról az országokról, amelyek „nem tartanak lépést az USA és az EU szankcióival”, vagyis az értelmezésük szerint Oroszország pártját fogják – írja a 444.hu.

A Pravda Oroszország barátai közé sorolja Kínát is, mert nem támogatja a szankciókat, és politikusai nyilatkozatokban támogatják az orosz álláspontot; Indiát és Brazíliát, mert nem szavazták meg az ENSZ Oroszországot elítélő határozatát; Dél-Afrikát, mert diplomáciai rendezésre szólít; az Oroszországgal szövetséges posztszovjet országokat: Örményországot, Belaruszt, Kazahsztánt, Kirgizisztánt és Tádzsikisztánt; Argentínát, Mexikót, Törökországot, Azerbajdzsánt, Grúziát és Moldovát, mert nem csatlakoztak a szankciókhoz. Bosznia-Hercegovinát és Szerbiát, mert tiltakoztak a szankciók ellen; Magyarországot, mert bár hivatalosan nem utasította el a szankciókat, kategorikusan elutasította Ukrajna felfegyverzését.

Barát továbbá Egyiptom, Szíria és az Egyesült Arab Emírségek, illetve Venezuela, Kuba, Mexikó és Nicaragua is.

Jobbik: Magyarországon az orosz hódítás melletti bármiféle kiállás hazaárulás

Az ellenzéki párt közleményében azt írja: mit várunk egy olyan kormánytól, amelyik 12 éves ténykedése alatt száz százalékig kiszolgálta az orosz érdekeket ezzel is veszélybe sodorva Magyarország biztonságát. Mit várunk olyanoktól, akik orosz kémtanyává tették az országot, akik utolsó csatlósként még mindig nem léptek ki a KGB-bankból. Egyáltalán attól az Orbántól, aki az ukrajnai invázió előestéjén Putyinnál „békemissziózik” – teljesen sikertelenül.

A Jobbik szerint ,,jól tudjuk, hogy hányszor szállta meg Magyarországot Oroszország, és hányszor az Egyesült Államok. A magyar történelemben Szent István öröksége óta számunkra csupán egyetlen út létezik, az pedig Nyugat felé tart. Az pedig egyszerű tény, hogy a néppárti Jobbik évek óta a leghangosabban emeli fel szavát az Orbán-kormány putyinista külpolitikája miatt.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Határ nyílik Kübekháza és Óbéba között

Jóváhagyta a román kormány a szerb–magyar–román hármas határnál található Kübekháza – Óbéba (Beba Veche) közúti határátkelő megnyitásáról szóló határozatot csütörtökön – közölte Mihai Constantin kormányszóvivő a héten.

Tovább olvasom »