Az üzemanyagárat nem fagyasztja be a kormány, mert így is olcsónak számít az Unióban

Gulyás Gergelytől a mai Kormányinfón megkérdezték: Horvátországban befagyasztják egy szintnél az árakat, ilyesmire készül-e a magyar kormány?

Azt válaszolta, hogy a kormány korábban alkalmazott ilyen lépést a jövedéki adó tekintetében, a kőolaj árának emelkedésével párhuzamosan csökken a jövedéki adó. De mint mondta, a magyar árak még így is a legolcsóbbak Európában. Azt mondta, a magyar kormány úgy tesz lépéseket az áremelkedés ellen, hogy amikor Brent kőolaj hordónkénti ára meghaladja az 50 dollárt, akkor az állam csökkenti a terheket. Csakhogy 50 dolláros Brent ár felett a jövedéki adót benzin esetében 5 forinttal, míg gázolaj esetében 10 forinttal csökkentik.

5-10 forintos enyhítésnek azonban aligha van jelentősége akkor, amikor közben 500 forint fölé került az üzemanyagok ára, főleg úgy, hogy közben az állam nyilvánvalóan hatalmasat szakít a dráguláson a világrekorder 27 százalékos áfa miatt, ami az 500 forintban is benne van.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink