Az üzemanyagárat nem fagyasztja be a kormány, mert így is olcsónak számít az Unióban

Gulyás Gergelytől a mai Kormányinfón megkérdezték: Horvátországban befagyasztják egy szintnél az árakat, ilyesmire készül-e a magyar kormány?

Azt válaszolta, hogy a kormány korábban alkalmazott ilyen lépést a jövedéki adó tekintetében, a kőolaj árának emelkedésével párhuzamosan csökken a jövedéki adó. De mint mondta, a magyar árak még így is a legolcsóbbak Európában. Azt mondta, a magyar kormány úgy tesz lépéseket az áremelkedés ellen, hogy amikor Brent kőolaj hordónkénti ára meghaladja az 50 dollárt, akkor az állam csökkenti a terheket. Csakhogy 50 dolláros Brent ár felett a jövedéki adót benzin esetében 5 forinttal, míg gázolaj esetében 10 forinttal csökkentik.

5-10 forintos enyhítésnek azonban aligha van jelentősége akkor, amikor közben 500 forint fölé került az üzemanyagok ára, főleg úgy, hogy közben az állam nyilvánvalóan hatalmasat szakít a dráguláson a világrekorder 27 százalékos áfa miatt, ami az 500 forintban is benne van.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Spar sem teszi kötelezővé az oltást

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát – közölte a cég. Ugyanakkor minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot.

Tovább olvasom »