Az volt a bejelentés, hogy február 1-ig maradnak a korlátozások

Bár 5 napja még arról beszélt Orbán Viktor, hogy a koronavírus-járvány második hullámát megfékeztük, ma a Kossuth Rádióban elmondta, hogy február elsejéig azért maradnak a korlátozások.

A kormányfő szerint ugye ,,egy hétvége alatt beoltanak mindenkit,” de egyelőre mindössze 80 ezer ember beoltására alkalmas vakcina érkezett hazánkba. Az egészségügyi dolgozók közül 42.549 főt oltottak be eddig. A hétvégén elkezdik a 150 főnél több idős lakóval rendelkező otthonokban is az oltásokat.

Természetesen a kormány elhibázott válságkezelése, Kásler Miklós és a miniszterelnök alkalmatlansága nem került szóba a péntek reggeli rádió interjúban, de a ,,végső győzelem” a vakcina és az, hogy azért csak ennyi érkezett eddig, mert az ,,Európai Unió lassú” annál inkább.

Így a hét vége felé sikerült eldönteni azt is, hogy az általános iskolák nyitva maradnak, a középiskolákban pedig marad a távoktatás. Megtudhattuk azt is, hogy már alig van munkanélküli, sőt Orbán Viktor ezúttal már nem pusztán azt ígérte meg, hogy minden elvesztett munkahelyet visszanyernek, hanem még több lesz, mint a járvány előtt volt.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink