Jobbik: Most a szegedi egyetem a soros?

Mint ismeretes, már 10 felsőoktatási intézményt forgatott át a Palkovics vezette minisztérium politikájának megfelelően alapítványi formába a kormány, a színművészeti egyetemen kívül érdemi ellenkezés nélkül. Arról tegnap számoltunk be, hogy augusztus elsejétől alapítványi fenntartásba kerülhet a Szegedi Tudományegyetem.  Dr. Brenner Koloman, az Országgyűlés alelnöke, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint ,,a magyar egyetemi világ újabb szereplőjét, a Szegedi Egyetemet veszélyezteti a Fidesz tudás- és értelmiségellenes politikája.”

Brenner úgy közölte, nem az alapítványi forma, hanem a választott egyetemi vezetők, a szenátus jogköreinek elvétele a baj, ezen kívül nem lehet tudni, hány milliárd forinttal drágítja meg a költségeket az egyetemek alapítványokba történő kiszervezése.

A néppárti Jobbik ezzel szemben kiáll a tudás, az akadémiai szabadság és az egyetemi autonómia mellett, amiket lényegi intézkedésekkel hoznának jobb helyzetbe:

  • a kiemelkedően magas adminisztratív terheket le kell venni az egyetemi oktatók válláról,
  • csökkenteni kell a heti óraterheket, hiszen az egyetem nem általános iskola, hanem az oktatók és hallgatók közössége, akik közös munkával szerzik meg a 21. században kiemelkedően fontossá vált tudást,
  • olyan önálló oktatási minisztériumra van szükség, ami a felsőoktatást is felöleli.

,,Hagyjon fel a Fidesz ezzel a tudás- és értelmiségellenes politikájával, és juttasson több forrást az oktatók béremelésére, a hallgatók juttatásainak emelésére, valamint a kollégiumi és egyéb infrastrukturális beruházásokra. A Jobbik, mint 21. századi modern, konzervatív párt, kiáll a magyar egyetemi világ szabadsága és függetlensége mellett” – jelentette ki Dr. Brenner Koloman, aki mellesleg az SZTE-n szerezte a diplomáját.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 A Szent Korona előtt tett esküt a Jobbik frakciója

Nemzeti néppártként a Szent Koronára tett esküvel kezdjük a szolgálatot. Ennél erősebb kötelem nincs. Esküszegők nem leszünk! – írta hétfőn Jakab Péter ahhoz a Facebookon megjelent videóhoz, melyen a tízfős Jobbik-frakció eskütétele látható.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »