,,Azonnali lépéseket az újonnan fenyegető migránsáradat kapcsán!

[ad 1]

Szeged vonzáskörében a Jobbik aktivistái számos jelét találják annak, hogy a migránsok beszivárgása immáron folyamatossá vált – olvasható a Jobbik közleményében. Emlékeztetettek: naponta több tucatnyian jutnak át a határzáron, a legtöbben bármiféle ellenőrzés nélkül közlekednek, jutnak el a központi helyekre, a népszerű bevásárlóközpontokba, majd nem egy esetben itt találkoznak az embercsempészekkel, a bűnözőkkel, szintén zavartalanul.

Mivel a Jobbik Horgosról és a határ túloldalán található régióból is kapott arra vonatkozó jelzéseket, hogy egyre több migráns érkezik hazánk határához, azonnali cselekvést sürgetünk – írják. Szerintük a határsávban a hatósági jelenlét jelen pillanatban nem elegendő, s bár ezen átmenetileg lehet javítani rendőri erők és a honvédség odavezénylésével, hosszú távon kizárólag

az önálló határőrség felállítása segíthet.

Az elmúlt hónapok legnagyobb migránscsoportját fogták el kedd délelőtt Röszkénél, egyszerre 24 magát pakisztáni, indiai, illetve nepáli állampolgárnak valló fiatal férfi lépett illegálisan magyar területre.

Ha a kormányzat nem csak retorikai harcot vívna a migráció különféle formái ellen, nem tűrné meg azt, hogy az érkezők és a közöttük megbújó potenciális terroristák, teljesen zavartalanul közlekedjenek egy magyar nagyvárosban és annak környezetében. Ezért a térségben található befogadóállomások zárttá tétele szükséges, valamint azon eljárásrend kidolgozása, hogy a nálunk őrzöttek a lehető leghamarabb visszakerüljenek származási országukba vagy az első biztonságos régióba – áll a közleményben.

Amíg pedig határozott felszólításunkat nem követi kormányzati cselekvés, a Jobbik aktivistái folyamatos bejárásokat tartanak a veszélyzónákban, hogy minden esetben tudomást szerezzünk arról, ha Magyarország határát illegális módon, mégis majdhogynem zavartalanul lépik át – olvasható Z. Kárpát Dániel és Tóth Péter, a Jobbik szegedi önkormányzati képviselője által jegyzett közleményben.

(alfahir.hu, fotó: archív)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink