Bárhol lehet voksolni, így sok az új szavazó az előválasztáson

Szerdáig több mint 94 ezer azoknak a száma, akik az ellenzéki előválasztás első fordulójában nem, de a második fordulóban leadták szavazatukat – tájékoztatott az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) csütörtökön.

Így szerda estig már 727 ezer ember vett részt az előválasztáson. Az OEVB az újonnan megjelent szavazók nagy számát annak tudja be, hogy a második fordulóban már nincs választókerületi illetékesség, így bármely választó bárhol le tudja adni szavazatát.

Azt is közölték, hogy szerdán sátorban 66 938, míg online 18 770 fő adta le szavazatát Márki-Zay Péterre vagy Dobrev Klárára, azaz ezen a napon összesen 85 708 fő voksolt. A második forduló összesített részvétele négy nap után 345 881 fő.

(Fotó: Vásárhelyi Médiacentrum)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink