Bárhol lehet voksolni, így sok az új szavazó az előválasztáson

Szerdáig több mint 94 ezer azoknak a száma, akik az ellenzéki előválasztás első fordulójában nem, de a második fordulóban leadták szavazatukat – tájékoztatott az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) csütörtökön.

Így szerda estig már 727 ezer ember vett részt az előválasztáson. Az OEVB az újonnan megjelent szavazók nagy számát annak tudja be, hogy a második fordulóban már nincs választókerületi illetékesség, így bármely választó bárhol le tudja adni szavazatát.

Azt is közölték, hogy szerdán sátorban 66 938, míg online 18 770 fő adta le szavazatát Márki-Zay Péterre vagy Dobrev Klárára, azaz ezen a napon összesen 85 708 fő voksolt. A második forduló összesített részvétele négy nap után 345 881 fő.

(Fotó: Vásárhelyi Médiacentrum)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A Spar sem teszi kötelezővé az oltást

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát – közölte a cég. Ugyanakkor minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot.

Tovább olvasom »