Bekerült az Erdei Etelka Alapítvány kuratóriumi tagjai közé Varga Bálint és Nyuzó Béla

Péczelyné Gerencsér Zsuzsanna és Sipos Jenőné nyugállományba vonul, az alapítványnál megüresedő helyükre a József Attila Gimnázium igazgatóhelyettese és tanára került be.

Az Erdei Etelka Alapítványt 1993-ban a makói képviselő-testület hozta létre abból a célból, hogy díjazza a gimnázium kiemelkedő biológia ismereteket felmutató tanulóit; elősegítse a biológia iránt érdeklődő tanulók ismeretszerzését és szinvonalasabbá tegye a természettudományos oktatást a JAG-ban. A névadó, Erdei Etelka 1958-85 között, 27 esztendeig tanított a makói gimnáziumban. Az alapítvány gondolata is ekkor született meg benne, de titokban tartotta.

Az alapítvány kuratóriumából ketten nyugdíjba vonulnak. Martinuszné Korom Gabriella elnök, az alapító okiratnak megfelelően,  -miszerint lehetőség szerint az iskola igazgatója, helyettese, vagy tanárai legyenek tagok,- Varga Bálint igazgatóhelyettest és Nyuzó Béla Zsolt magyar-német szakos tanárt javasolta – derül ki az előterjesztésből, melyről a július 18-i rendkívüli testületi ülésen szavaztak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink