Bekiabálós lakossági fórum lett a testületi ülésből Csanádpalotán

Mint arról beszámoltunk: a választások után nyolc hónappal 6 képviselő közül 5 írásban kérte, hogy oszlassák fel a testületet és legyen új választás a településen. A jegyző szerint a bedványuk tartalmi és formai okok miatt sem volt arra alkalmas, hogy előterjesztésként szerepeljen a kedd reggeli ülésen, így mivel nem fogadták el az eredeti napirendet, eredménytelenül zárult a testületi ülés.

Az ülés a kistárgyalóban volt, hiszen a nagy ülésteremben iratok hevernek, ennek ellenére soha nem látott érdeklődés volt a testület munkája iránt. Az eredeti napirend szerint többek között Dr. Debreczeni István tájékoztatót tartott volna a veszélyhelyzet ideje alatt hozott döntésekről, a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnok beszámolót tartott volna, illetve megalkották volna a képviselők, tanácsnokok, bizottsági tagok tiszteletdíjait, költségtérítéseit.

A feloszlatás nem szerepelt a napirendi pontok között, a jegyző tájékoztatása szerint többek között a költségvetést is érintené egy új választás, ezért egyeztetniük kellett volna a pénzügyi osztállyal.

Dr. Debreczeni István a testületi ülést bezárta és közmeghallgatást rendelt el. Ezt követően személyeskedő vita kezdődött, a teremben lévő érdeklődők pedig bekiabáltak. Az ülés közben kiderült, hogy a feloszlatást kérő képviselők közül Szügyi László meggondolta magát.

,,Az indítvány formailag és törvényszerűen csak a testületi ülés összehívására kötelezte a polgármestert”

Az ülés délutánján közleményt adott ki a csanádpalotai önkormányzat. Közlésük szerint ,,a mai testületi ülést 50-60 ember érdemtelen hőzöngéssé változtatta”, azt ülést pedig ,,kiabálás és nem észérvek jellemezték.” Az önkormányzat szerint ,,az ülés után a környék településeiről idecsődített személyek próbálták az önkormányzati hivatal rendjét felborítani”, ugyanakkor azt kérik a lakóktól, hogy ,,ne hagyják magukat becsapni és megtéveszteni a gyűlölettől teli acsarkodó kisebbség által.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Közülük kerülhet ki a Jobbik következő vezetése

Szombaton tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik. A párt szabályzatai alapján a jobbikos alapszervezetek jelölhették taggyűléseiken azokat a személyeket, akiket a Jobbik országos vezetői tisztségeiben szeretnének látni. A nemzeti néppárt bármely tagja adhatott le szándéknyilatkozatot s indulhatott el akár az elnöki, az országos választmányi elnöki és az alelnöki megbízatásokért.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

VIDÉKVELED Konferencia Makóról

2022. május 6-7-én második alkalommal is VIDÉKVELED Konferencia. A konferencia ezúttal is hibrid formában kerül megrendezésre, a május 6-án Makón élőben rögzített előadásokat az online konferenciára regisztráló közönség május 7-től éri el az interneten. A program társrendezvénye, a VIDÉKVELED Fesztivál a járványidőszak után, 2023-ban várja majd újra az érdeklődőket.

Tovább olvasom »