Szabálytalanságot találtak a Makói ENI-nél, de a járványra hivatkozva nem változtat az önkormányzat

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal ellenőrzése létszámbővítést ír elő a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény Család- és Gyermekjóléti Szolgálatánál, de a fenntartó önkormányzat a járványügyi készültségre hivatkozva ideiglenesen eltér a határozattól. Tegnap estére harmadik nekifutásra tudták összehívni a testületet, a fideszes képviselők közül többen hiányoztak és csak Gáspár Sándor (MSZP) jelenlétével lettek határozatképesek.

A megyei kormányhivatal 2020. február 26-án tartott ellenőrzést és március 5-én kelt határozatában felszólítást közölt, hogy négy hónapon belül gondoskodni kell 1 fő családsegítő alkalmazásáról a család- és gyermekjóléti szolgálat és 1 fő teljes és 1 fő részmunkaidőben foglalkoztatott óvodai és szociális segítő alkalmazásáról a család- és gyermekjóléti központban.

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályok és a járványügyi készültségről szóló törvény lehetőséget ad arra, hogy a jogszabályban meghatározott személyi feltételektől a fenntartó döntése alapján ideiglenesen el lehessen térni.

A hétfői testületi ülésen így is tettek: a 3 fős létszámbővítést ideiglenesen, 2020. december 31-ig az egészségügyi válsághelyzet időtartamára elhalasztják.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

402 éve született Zrínyi Miklós, gróf, horvát bán, Zala és Somogy vármegyék örökös főispánja, nagybirtokos főnemes, költő, hadvezér és politikus, hadtudós.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink