Bezárják a Makói Óvodát, a Hagymatikumot, korlátozzák a piac működését

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere közleményt jelentetett meg a város honlapján. Eszerint hétfőtől bezárnak az önkormányzati fenntartású óvodák, bölcsődék és a fürdő is, valamint a piacon azonos időben maximum 500 fő tartózkodhat és csak a Deák Ferenc utcai bejárat használható.

A Magyar Közlönyben 2020. március 14. napon megjelent 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 2. §-ban foglaltak alapján, a veszélyhelyzetre való tekintettel rendkívüli szünetet rendeltem el 2020. március 16. napjától a Makó Város Önkormányzatának fenntartásában lévő Makói Óvoda, valamint a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény által működtetett bölcsődék vonatkozásában.

 

A Makói Óvoda ezen naptól kezdődően ügyeletet tart az Erdélyi püspök utcai székhelyintézményében minden hétköznap 06.00-17.00 óra között.

 

A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény ezen naptól kezdődően ügyeletet tart a Kálvin Téri Bölcsőde épületében minden hétköznap 06.30-17.30 óra között.

 

Az ingyenes közétkeztetésre jogosult óvodások, általános- és középiskolás tanulók részére az Eurest Étteremüzemeltető Kft., mint szolgáltató minden hétköznap 10.00-14.00 óra között biztosít lehetőséget az ebéd elvitelére a Pulitzer József Kollégiumban (Makó, Posta utca 4-6.) üzemeltetett konyháról, illetve a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézményének (Makó, Almási utca 52.) melegítő konyhájáról. Ételhordót a szolgáltató nem biztosít, arról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia.

 

Az ingyenes közétkeztetésre jogosult, a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény által működtetett bölcsődékbe járó gyermekek részére minden hétköznap 11.00-14.00 óra között biztosít lehetőséget az ebéd elvitelére a Kálvin Téri Konyháról. Ételhordót az intézmény nem biztosít, arról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia.

 

A koronavírus magyarországi terjedése miatt 2020. március 14. napon éjféltől elrendeltem a Hagymatikum Gyógyfürdő épületének teljes körű bezárását, valamennyi szolgáltatás szüneteltetését.

 

A veszélyhelyzetre való tekintettel a Deák Ferenc utcai városi piac üzemeltetésével kapcsolatban a Magyar Közlönyben 2020. március 11. napon megjelent 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 4. § (d) pontban foglaltakat alapul véve az alábbi korlátozó intézkedéseket rendeltem el 2020. március 15. napjával:

 

A piacra látogatók kizárólag a Deák Ferenc utcai bejáratot használhatják, a Hajnal utcai bejárat lezárásra kerül. A piac területén azonos időben maximum 500 fő tartózkodhat, beleértve az árusokat és a piac üzemeltetését ellátó munkatársakat. A létszámkorlát és a személyes higiénia betartásáért a piac üzemeltetését ellátó munkatársak a felelősek. Az élelmiszerbiztonsági szempontból magas kockázatot jelentő állati eredetű termékek padon történő árusítása betiltásra került.

 

A korlátozó intézkedések visszavonásig érvényesek.

– írja a közlemény.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink