Bezárnak a szórakozóhelyek, ingyenes a parkolás, éjfél és 5 között kijárási korlátozás lesz

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán tett bejelentést. Elmondta, hogy a kórházaink december közepére elérik a teljesítőképességeik határát és mivel a szüleink és nagyszüleink komoly veszéllyel néznek szembe, itt az ideje az újabb lépések bevezetésének.

A miniszterelnök úgy véli, ha a vírus terjedése gyors, akkor nekünk is gyorsnak kell lennünk. Ezért kedd éjféltől újra bevezetik a rendkívüli jogrendet. Rendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik székben lehet helyet foglalni, emellett a maszk használata kötelező.

A szórakozóhelyeket bezárják, illetve éjfél és hajnali öt között kijárási korlátozás lép érvénybe. A reggeli és délelőtti csúcsforgalomban járatsűrítés történik, emellett ingyenessé válik a parkolás. Orbán beszélt arról is, hogy az orvosok bérét megemelik.

Kiemelte, hogy a védekezéshez szükséges eszközök a birtokunkban vannak, Európában pedig harmadikok vagyunk a kórházi ágyak számát illetően, a lélegeztetőgépek mennyiségében pedig világelsők.

A miniszterelnök elmondta, hogy az egészségügyben dolgozók munkája emberfeletti, de a végső megoldást csak a vakcina jelenti majd, ami már közel van, addig pedig ki kell tartani. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Mészáros Lőrincék fejleszthetik az öntözőrendszert Apátfalvánál, Kövegynél, Pitvarosnál is

A Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nyerte meg az Országos Vízügyi Főigazgatóság tenderét a Mezőhegyesi Ménesbirtokhoz tartozó öntözőrendszer fejlesztésére – olvasható az uniós közbeszerzési értesítőben, mely múlt hét kedden jelent meg. A projekt keretében összesen 11 településen kell szivattyútelepet fejleszteni, és több, a települések között húzódó összekötő csatornát felújítani.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Megvannak a Fidesz jelöltjei

Közzétették, kiket indít a Fidesz a 106 választókörzetben. A Csongrád-Csanád megyei körzetekben Bartók Csaba, Mihálffy Béla, Farkas Sándor, Lázár János a jelölt.

Tovább olvasom »

Horvátok a magyar EB-körülményekről: „Ami Magyarországon volt az őrület és káosz!”

Az Eb-n mutatott gyengébb teljesítmény miatt több irányból is támadják a horvát férfi kézilabda-válogatottat. Tomislav Grahovac, a szövetség elnöke ezekre úgy reagált: ,,Emberek, legyetek realisták, és ne támadjátok az edzőt és a játékosokat. Ne keressetek bűnösöket, mert ami Magyarországon volt az őrület és káosz!”

Tovább olvasom »

Két éve, hogy Jakab Péter átvette a Jobbikot

Akkor sokan egy öltést nem adtak volna ezért a pártért. A Fidesz szurkolt, hogy az EP-választás 6 százaléka után megsemmisüljünk, vagy ha meg is maradunk, ne fogjunk össze az ellenzékkel, máskülönben Orbánnak vége. Mi viszont beintettünk a Fidesznek – emlékezett vissza Jakab.

Tovább olvasom »