Bezárnak a szórakozóhelyek, ingyenes a parkolás, éjfél és 5 között kijárási korlátozás lesz

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán tett bejelentést. Elmondta, hogy a kórházaink december közepére elérik a teljesítőképességeik határát és mivel a szüleink és nagyszüleink komoly veszéllyel néznek szembe, itt az ideje az újabb lépések bevezetésének.

A miniszterelnök úgy véli, ha a vírus terjedése gyors, akkor nekünk is gyorsnak kell lennünk. Ezért kedd éjféltől újra bevezetik a rendkívüli jogrendet. Rendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik székben lehet helyet foglalni, emellett a maszk használata kötelező.

A szórakozóhelyeket bezárják, illetve éjfél és hajnali öt között kijárási korlátozás lép érvénybe. A reggeli és délelőtti csúcsforgalomban járatsűrítés történik, emellett ingyenessé válik a parkolás. Orbán beszélt arról is, hogy az orvosok bérét megemelik.

Kiemelte, hogy a védekezéshez szükséges eszközök a birtokunkban vannak, Európában pedig harmadikok vagyunk a kórházi ágyak számát illetően, a lélegeztetőgépek mennyiségében pedig világelsők.

A miniszterelnök elmondta, hogy az egészségügyben dolgozók munkája emberfeletti, de a végső megoldást csak a vakcina jelenti majd, ami már közel van, addig pedig ki kell tartani. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Az új magyar jogállamisági jelentés szerzője szerint a demokrácia valójában nem működik nálunk

„Erős kételyeim vannak azzal kapcsolatban, hogy a magyar demokrácia megfelelő állapotban van-e ahhoz, hogy a kormány felhatalmazása valódi és legitim legyen” – mondta az rtl.hu-nak adott interjújában Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő, akinek a vezetésével készül a magyar jogállamiság, demokrácia és alapvető jogok helyzetéről szóló brüsszeli jelentés Judith Sargentini visszavonulása után.

Tovább »

A nap idézete

6 éve hunyt el Esterházy Péter, Kossuth-díjas magyar író, publicista, a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) alapító tagja.

Tovább »

A Bartók szülői közössége polgári peres eljárást indított a fenntartó ellen

Az M-BB Iskoláért Védegylet a Bartók intézmény törvényes működésének helyreállítása iránt kérelemmel fordult a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, az eddig történtek miatt pedig polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink