A tavaszi veszélyhelyzet óta legalább 388 ezer forintért hirdetett a Facebookon Farkas Éva

Ebből a legnagyobb tétel (50 ezer forint) egy Délmagyarországos interjú facebookos bejegyzése, de legalább 30 ezer forintba került, hogy a lánya születésnapját hirdette. Azt a hirdetést, ami arról szól, hogy szájmaszkokat juttattak el a makói postaládákba, valamiért eltávolította az oldal.

Helyreigazítás

A cikkünk negyedik bekezdésének egy pontján tévesen azt állítottuk, hogy Farkas Éva egyik közösségi portálon megosztott posztját az önkormányzat fizette. Ezt az állítást tévesen közöltük, a pontatlanságért elnézést kérünk! (Valójában nem tudjuk, hogy ki fizette, Farkas Éva állítása szerint ő maga.) Szeretnénk megjegyezni továbbá, hogy a cikk többi részében – így a címben is – az szerepel, hogy Farkas Éva hirdetett, nem az önkormányzat. A hirdetők nevét pedig a Facebook is feltünteti. A Farkas Éva oldalán megjelent poszt további – portálunkra vonatkozó – alaptalan vádaskodásait pedig visszautasítjuk!

A Facebook nyilvános Hirdetéskezelőjében bárki rákereshet egy párt, vagy politikai személy által indított, fizetett bejegyzésre. Ebből kiderül, hogy mennyi embert ért el, mennyit költöttek rá és ki fizette. Itt szemezgettük Makó polgármesterének költéseit a március 12-én kihirdetett veszélyhelyzet és a mai nap között megjelent hirdetések között.

Összesen 100 bejegyzést adott be a kereső. Összesen 40 olyan hirdetést találtunk, amire 3-3 és félezer forintot költött, ezek összeségében 120 ezer-140 ezer forintba kerültek. Van egy még ,,csoport”, amire 2-2,5 ezer forintot fordított, összesen 28 darabra – ennek költsége 56 ezer és 70 ezer forint közé tehető. A finanszírozók legtöbb esetben az önkormányzat munkatársai voltak.

Így volt ez annál a bejegyzésnél is, aminél Farkas Éva Erzsébet lányának születésnapját hirdették. Az adatbázis szerint erre 10-15 ezer forintot költött az önkormányzat.

A bogárzói templom felújításáról szóló posztot 25-30 ezer forintért reklámozták, a ,,Válságálló a makói modell” c. Délmagyarország cikk leiratára 50-60 ezer forintot költöttek.

Érdekesség, hogy a közösségi oldal eltávolította az egyik hirdetést. Ebben azt olvashatjuk, hogy minden makói háztartásba juttattak el szájmaszkokat.

Ez a poszt valamiért nem felelt meg a hirdetési szabályzatnak

A Facebook Hirdetéskezelőjéből megtudhatjuk azt is, hogy Makó polgármesterének oldalát hárman kezelik, mindannyian magyarországi tartózkodási hellyel rendelkeznek.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Zelk Zoltán, Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas magyar költő, prózaíró, 2012-től a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink