Bizonytalan a benzinkutak ellátása Csongrád-Csanád megyében is

A Telexnek a Tanker Hungary Kft. ügyvezetője, Kozmáné Fürtön Brigitta azt nyilatkozta, hogy nagyon bizonytalan, és várhatóan a jövő héten sem javul majd az ellátás.

A cég, amely a Mol szerződött partnere, Szegeden és a környező kisebb településeken – Sándorfalván, Szatymazon és Deszken, továbbá Kiskunfélegyházán üzemeltet egy-egy benzinkutat –, amelyek közül ötnél már korlátozást vezettek be az egyszerre megvásárolható ársapkás üzemanyagokra. Most egyszerre legfeljebb 10 litert lehet belőlük tankolni, ám ha a helyzet nem javul, az ügyvezető szerint lehetséges, hogy 1 literig kell lemenniük.

A cégnek egyre kevesebb üzemanyagot szállít a Mol: korábban még a rendelt mennyiség negyedét, ma már annyit sem. Az ügyvezető elmondása szerint a kútjaik működését fogja fenyegetni, ha ez folytatódik a következő hetekben is.

A Mol piaci áras üzemanyagból sem szállít eleget nekik, azokból mégis nagyobbak a tartalékaik, mert egy külföldi nagykereskedőtől időnként tudnak vásároni.

Hódmezővásárhelyen is akadozik az ellátás. A Hódpress arról számolt be, hogy a héten több vásárhelyi kútnál is elfogyott a hatósági áras gázolaj, majd az egyik újabban érkező szállítmány is mindössze 10 ezer liter volt.

Szegeden belül is előfordult néhány kútnál üzemanyaghiány, itt azonban, mivel a városban sok töltőállomás van, még át lehet menni egyiktől a másikhoz.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink