,,Biztató módon alakul a képviselő-testület tevékenysége”

Mostanában sok eredeti gondolatunk a megvalósuláshoz közel került, illetve több meg is valósult a közös akaratnak köszönhetően. Bízunk benne, ezen az úton haladva a polgármesteri és jegyzői vezetéssel sok minden meg fog valósulni mindannyiunk és főleg a lakosság megelégedésére – írták oldalukon a Hárman a változásért csoport tagjai, Endrész Erzsébet, Balázs Tibor és Bajnóczi János.

A három önkormányzati képviselő facebookos bejegyzésében felidézte: megválasztásuk után sok mindent nagyon szerettek volna gyorsan megvalósítani. De igaz a szólás, a gondolat: lassan beérik a gyümölcs, előbb-utóbb megvalósulnak a törekvések, pláne, ha közös akarat van rájuk.

Így szót emeltek a főtéri WC kialakításáért, valamint a Helytörténeti Gyűjtemény terén a körsétány kavicsos részének átalakításáért. A testületi ülések élő adását és az önkormányzati facebook oldalt is nagyon szorgalmazták, hisz a lakosság gyors tájékoztatását fontosnak tartják. A volt ktsz épületének, pláne az emeleti rész közösségi térként hasznosításáért szintén emelték szavukat. A haleszi rész útjainak megújulását, valamint a községi járdák javítását is sokszor emlegették. Játszótereket szerettek volna, parkolókat a frekventált helyekre, a Vályogos környéke hasznosítását is felvetették többször. A Zombor kártya lehetősége is terveik között volt, most térségi kártya valósult meg. Az ifjúságnak, turistáknak szóló főtéri ingyen wifi, valamint a házasságkötő teremben a wifi az elsők között valósult meg, igaz, egyéni felajánlásokból.

Szintén az első időtől javasolták egy kisteherautó vásárlását, valamint lakosságnak is szolgáltatást nyújtó ágaprító beszerzését. A közfoglalkoztatás háttérbe szorulásával komoly megfontolását kérték egy önkormányzati kft. megalakításának, illetve szakmunkások felvételének.

Nem oly régen felvetették újra az egész faluban pihenőpadok kihelyezését legalább 500 méterenként, hisz a lakosság idősb része szívesen leülne gyalogosan hazafelé tartva. Az idősek otthonának gondolata a lakosság életkori változásának megfelelően szinte kényszerűség lesz hamarosan.

Hozzáteszik: az elmúlt héten Lázár János országgyűlési képviselővel való találkozáskor is felvetődtek új gondolatok: Pl. a Maroson érkező szemét problémájának megoldásában kértek segítséget, illetve a munkahelyteremtés lehetőségeiről is szó esett.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

102 éve született Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

Letették a kínai csomagolóüzem alapkövét Makón

Csomagolóanyag-gyárat épít a hongkongi hátterű Benepack Hungary Kft. Makón az ipari parkban, a 65 millió eurós (25,3 milliárd forintos) beruházás alapkövét kedden tették le. A következő 12 hónapban elkészül az üzemet kiszolgáló infrastruktúra, a gyár pedig 2024 szeptemberében működésbe állhat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

10 év múlva ki fog tanítani rólam? – kérdezte a makói Kossuth

Az elmúlt napokban a Momentum húsz Csongrád-Csanád megyei településen helyezett el figyelemfelhívó plakátokat köztéri szobrokon és emlékműveken, hogy felhívják a figyelmet az oktatás válságára: pár éven belül könnyen előfordulhat, hogy nem lesz, aki nemzeti nagyjainkat, iróinkat, költőinket, helyi hőseinket bemutassa a jövő generációjának.

Tovább olvasom »