📷 Botrányosan néz ki a makói Juhász Gyula tér

Nincs normális ivókút a gyerekeknek, számos fa ki van száradva, a virágoskert csupa gaz – sorolta a problémákat Gáspár Sándor önkormányzati képviselő, aki jelenleg is képviselőjelölt a Lokálpatrióták színeiben. Elmondása szerint a város egyszerűen nem tartja karban a Juhász Gyula teret valamiért.

Amikor lakossági fórumok vannak, én mindig készítek feljegyzést a lakosok hozzászólásairól. 2018. október 4-én tartottunk itt fórumot és a polgármester asszonnyal megnéztük a parkot. Akkor jelezte, hogy szép lehetne, valamit kezdeni kell vele. Akkor 150 ezer forintot adtam a képviselői alapomból és elkezdték a felújítást a a sétányok létrehozásával – mesélte a Makói Csípősnek Gáspár Sándor.

A sétányok közé, középre került egy virágoskert, ami most csupa gaz, hiszen nem nagyon járnak ki rendbe tenni. Az említett fórumon még elhangzott, hogy ivókutat szeretnének a szülők a gyerekeknek. Egyébként nem csak itt, hanem a Kassai utcán és a Szép utcán is. Letettek gyors egy ejektoros kutat, amit a gyerekek nem tudnak kezelni, mert nehéz lenyomni a karját. Azóta is kértek már egy másik kutat a szülők, de nem kaptak – ecsetelte a Lokálpatrióták képviselőjelöltje.

Gáspár Sándor hozzátette: vannak fák, amiket ki kellene vágni, mert látszik rajtuk, hogy betegek, szárazak, hullanak az ágaik. A tér egyszerűen nincs karbantartva. Miután a májusi testületi ülésen jelezte, gyorsan szintbe vágták a cserjéket legalább.

Kialakították a focipályát is, bevetették fűmaggal, de Gáspár felhívta rá a figyelmet, hogy ezt locsolni kellene minden nap, amihez egy kerti csapra lenne szükség – ez utóbbit szintén megígérték 2018-ban, de azóta sem került ki.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Egy válasz

  1. Az állam és a hatalommal betelt vezetői imádnak szallagot vágni és dicsekedni az új létesítmények átadásával.
    Sajnos a polgárok ettől kissé vagy nagyban elvakulnak. Az tűzhöz közelálló építő cég boldog mert a nagy beruházások nagy hasznot termelnek. A legnagyobb és legszükségesebb valamint folyamatos kifizetésről szinte kivétel nélkül mindenki elfeledkezik vagy nem is érdeklődik. Karbantartási költségek. Az építtetőnek feladatának kell hogy legyen a folyamatos karbantartási költségek feltüntetése és annak beleszámítása a költségekbe. Ezen költségek nyilvánosságra hozatalával valószínű hogy nem épülne ennyi közlétesítmény. Karbantartás hiánya megmutatkozik Makó főterén álló (életveszélyes, düledező !?) épület. Holvannak a karbantartást nélkülöző, nem betartó felelősök?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink