Hivatalos: a határérték háromszorosa az arzéntartalom a makói ivóvízben

Az közismert, hogy a makói ivóvíz az egyik legrosszabb az országban. Most a Lokálpatrióták Szegeden elvégeztettek egy tesztet, hogy ez számszerűen mit is jelent. Az eredmény alapján több mint három és félszer annyi arzén van a makói ivóvízben, mint az elfogadott felső határérték – az erről szóló vizsgálati jegyzőkönyvet Zeitler Ádám, a Lokálpatrióták polgármesterjelöltje tette közzé.

Molnár László képviselőjelölt saját háztartásából vett mintát és küldte el egy szegedi labornak. Az eredmény szerint több mint három és félszer annyi arzén van a makói ivóvízben, mint az elfogadott felső határérték! – írta a polgármesterjelölt.

Ezt a vizet isszuk, ebben készül gyermekeink számára az étel. Az elmúlt 10 évben mégsem tett semmit a Farkas Éva vezette városvezetés a helyzet megoldására, azon kívül, hogy több mint 5 milliárd forintot költöttek el egy nem működő beruházásra!

– hívja fel a figyelmet Zeitler Ádám.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint az arzén ,,kisebb koncentrációk hosszan, évtizedeken át tartó bevitele esetén csak sok év után okoz észrevehető tüneteket, epidemiológiai vizsgálatok egyértelmű összefüggést mutattak ki az ivóvíz határérték feletti arzén koncentrációja és egyes rákos megbetegedések kockázatának növekedése között. Eszerint különösen nő a bőrrák kockázata, de nagyobb koncentrációk esetén a tüdő-, vese-, és hólyagrák kockázata is növekszik.”

Mi Lokálpatrióták szakértők bevonásával lezárnánk a beruházást, hogy minél előbb iható, egészséges vizet kapjanak a makóiak! Továbbá megkeresnénk a felelősöket, akik miatt 5 milliárd forint adófizetői pénzt dobtak ki az ablakon!

– jelentette ki Zeitler Ádám.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink