Búbosbankák költöttek a nemzeti park Magyarcsanádhoz közeli irodájának tetején

Hat fiókát nevelt fel egy búbosbanka pár a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság bökényi, területi irodájának melléképületében, a tetődeszkák rése mögött – számolt be róla a nemzeti park. Szívderítő látványt nyújtottak ezek a mással össze nem téveszthető, színpompás, egyedi madarak.

Az igazgatóság bökényi területi irodájánál az elmúlt években számos mesterséges madárodút helyeztek ki, hogy minél több madárfaj számára biztosítsanak költési lehetőséget. Ezekben az odúkban kékcinkék, széncinkék, mezei verebek, seregélyek költöttek idén, de az iroda udvarában fészkelnek örvös galambok, balkáni gerlék, fekete rigók és füsti fecskék is.

Június elején lettünk figyelmesek arra, hogy egy búbosbanka pár is alkalmas fészkelőhelyet talált az egyik melléképület tetődeszkájának rése mögött – írták. A fiatal madarak gyorsan nőttek és június végén szemtanúi lehettek, ahogy szép sorban, pár napos eltérésekkel elhagyták a fészket és önálló táplálékszerzésbe kezdtek.

(Fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Óföldeákra tekertek a Kerisek

A HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium századik tanévének alkalmából kerékpártúrát szerveztek szombaton névadójuk tiszteletére. Nagyjából két osztálynyi diák jött össze, pedagógusok, valamint szülők és külsősök is.

Tovább olvasom »

Furcsa körülmények között történt a csanádpalotai motoros baleset

A múlt hétvégén motoros baleset történt Csanádpalotán. A kezdeti hírek arról szóltak, hogy közúti baleset volt, amelyben a motor vezetője és utasa súlyosan megsérült, amikor is egy személygépkocsival ütköztek egy útkereszteződésben. Másnapra nem csak a régiónk sajtója, hanem az országos is felkapta a hírt, sőt országos tévécsatornák is forgattak a helyszínen.

Tovább olvasom »