Búbosbankák költöttek a nemzeti park Magyarcsanádhoz közeli irodájának tetején

Hat fiókát nevelt fel egy búbosbanka pár a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság bökényi, területi irodájának melléképületében, a tetődeszkák rése mögött – számolt be róla a nemzeti park. Szívderítő látványt nyújtottak ezek a mással össze nem téveszthető, színpompás, egyedi madarak.

Az igazgatóság bökényi területi irodájánál az elmúlt években számos mesterséges madárodút helyeztek ki, hogy minél több madárfaj számára biztosítsanak költési lehetőséget. Ezekben az odúkban kékcinkék, széncinkék, mezei verebek, seregélyek költöttek idén, de az iroda udvarában fészkelnek örvös galambok, balkáni gerlék, fekete rigók és füsti fecskék is.

Június elején lettünk figyelmesek arra, hogy egy búbosbanka pár is alkalmas fészkelőhelyet talált az egyik melléképület tetődeszkájának rése mögött – írták. A fiatal madarak gyorsan nőttek és június végén szemtanúi lehettek, ahogy szép sorban, pár napos eltérésekkel elhagyták a fészket és önálló táplálékszerzésbe kezdtek.

(Fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink