Két hét múlva kiderülhet, hol kezdődik a Bartókosok következő tanévet

Kb. 2 hét múlva okosabbak leszünk, hogy hol kell elkezdeniük a tanévet a Bartókosoknak. Szerintem a Szegedi u. 4-6. szám alatt, mert Magyaroszágon a jogszabályok mindenkire egyformán vonatoznak (mondta a miniszterelnök a parlamentben 2023. április 11-én) és azokban nincs olyan passzus, hogy ez alól a Makói Általános Iskola kivétel lenne, ahol a fenntartó azt csinál, amit akar – fogalmazott a makói bartók iskolát támogató szülői csoportban Kotroczó Béla.

A szülők jogi képviselője összeszedte, hogy állnak a dolgok a nyári szünet közepén és mit lehet tudni az ügyről:

  • az intézményvezető 2023. június 30-án arról tájékoztatta a szülőket, hogy a köznevelési államtitkár az ,,átszervezést engedélyezte”,
  • 2023. július elsején a döntést írásban megtámadták a szülők a Belügyminisztériumnál,
  • mivel erre a BM nem reagált 15 nap alatt, megnyílt a bírósági út, így július 18-án pert indítottak a döntés megsemmisítése iránt a Fővárosi Törvényszéken.
  • A perben azonnali jogvédelmet kértek (erre a törvény soron kívül történő eljárást ír elő, nem vonatkozik rá az ítélkezési szünet, így ezt 15 napon belül el kell bírálni),
  • közben közérdekű adatigényléssel megpróbálták a döntést magát kikérni, amit a minisztérium nem adott ki.
  • Közérdekű adatigényléssel megpróbálták kikérni a makói önkormányzattól, mi volt a véleményük, mint épülettulajdonosnak az átszervezésről – hát semmi. De legalább most már a semmiről papírjuk is van.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink