Civil szervezetek kapják a volt jegyzői lakást Maroslelén

Átadták a volt jegyzői lakást a civil szervezetek számára, ahol a helytörténeti gyűjtemény is helyet kapott – számolt be róla Drimba Tibor polgármester.

Az épület 1883-ban épült községházának Szép Ferenc makói építészmester által, 1.300 forintért. 1898-ban új jegyzői lak építéséről vitatkoztak az elöljárók, végül úgy határoztak, hogy új községházát építenek és az akkori községháza legyen a jegyző, Schmajda Mihály lakása.

A felújítása 2016-ban kezdődött meg és egy újabb pályázatnak köszönhetően 2022-ben teljesen meg is újult. A két pályázati forrás és önkormányzati önerő összesen 82 millió forint volt.

,,Köszönjük Magyarország kormányának és miniszter úrnak a támogatást, segítséget. A rezsiválság alatt a szociális intézményünket költöztettük át ideiglenesen, majd 2023. június 1-től az eredeti elképzelésnek megfelelően civil szervezetek számára adtuk át használatra” – fogalmazott Maroslele polgármestere.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Magyar-francia kiállítás nyílik Szegeden

2023. szeptember 23-án 18 órakor egy francia-magyar együttműködés alkalmából Fodor Barbarának, Peták Máriának és Molnár Sándornak nyílik közös kiállítása egy ismert francia alkotóval, Yvan Le Soudier-rel a Tiszatáj Szalonban.

Tovább »

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink