Civil szervezetek kapják a volt jegyzői lakást Maroslelén

Átadták a volt jegyzői lakást a civil szervezetek számára, ahol a helytörténeti gyűjtemény is helyet kapott – számolt be róla Drimba Tibor polgármester.

Az épület 1883-ban épült községházának Szép Ferenc makói építészmester által, 1.300 forintért. 1898-ban új jegyzői lak építéséről vitatkoztak az elöljárók, végül úgy határoztak, hogy új községházát építenek és az akkori községháza legyen a jegyző, Schmajda Mihály lakása.

A felújítása 2016-ban kezdődött meg és egy újabb pályázatnak köszönhetően 2022-ben teljesen meg is újult. A két pályázati forrás és önkormányzati önerő összesen 82 millió forint volt.

,,Köszönjük Magyarország kormányának és miniszter úrnak a támogatást, segítséget. A rezsiválság alatt a szociális intézményünket költöztettük át ideiglenesen, majd 2023. június 1-től az eredeti elképzelésnek megfelelően civil szervezetek számára adtuk át használatra” – fogalmazott Maroslele polgármestere.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gyermeknapra Bohócdoktor csomagot kapott 25 gyermekkórház

A gyermeknap előtti hetekben a piros orros önkéntesek lelkesen dobozokba csomagolták a játékokat, írószereket, finomságokat tartalmazó ajándékokat, melyeket a Foxpost szállít ki a gyermekkórházakba. A tárgyi adományozás segíti a hosszabb ideig benn fekvő gyermekek számára a lelki egyben maradást.

Tovább olvasom »