Parkolók épülnek a Hagymatikum tanuszodájának közelében

Az erről szóló anyag a testületi ülésre nem került be, csak bizottsági ülésen tárgyaltak róla. A város honlapjára felkerült anyag szerint elbontják az ingatlanokat a Szent János tér 18-20-22. alatt és ott lesznek új felszíni parkolók.

A közbeszerzésre öt céget hívtak meg: Fehérép Kft. (székesfehéri cég, ők végzik a Hagymatikum bővítését), valamint a makói M-Color Kft.-t, Silye és Fia Kft.-t, a Szak-Ma Centert és Tóth-Kása Józsefné egyéni vállalkozót. Az ajánlat szerint a munkák között szerepel bontás, terepelőkészítés, parkoló építés, járdaépítés, közút burkolás, csővezetékek, hírközlési és villamos vezetékek építése, öntözőrendszer kiépítése és vízvezeték építés.

Maga az egész terület elképesztő, 3.192 négyzetméteres nagyságú, ezen 502 négyzetmétert kell elbontani. Ezt követően, az építkezés eredményeképpen 82 új parkoló lesz, fele térkő, fele aszfalt felületen. Kialakítanak 4 elektromos autó töltőt, 4 mozgássérült parkolót és 2 hosszított állást. A kiírás nyertesének 150 napja lesz a munkákra.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább olvasom »