📺 Civilek és ellenzéki pártok fogtak össze Sopronért

Herczeg Zoltán divattervező, civil aktivista jelentette be az ellenzéki összefogást Sopronban, melynek részese a Jobbik mellett a Momentum, az MSZP, a DK, az LMP és a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz tartozó helyi Kossuth Kör. Ezt a nyugat-magyarországi város polgármesteri hivatala előtt hirdették ki hétfőn délután. Mint Herczeg fogalmazott, ő maga a fehér szalag mozgalom alapítója, melynek hitvallása, hogy nincs többé jobb és nincs többé bal, csak előre van.

Ezt követően átadta a szót a pártok és civil szervezetek helyi vezetőinek.

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde, a Momentum országos küldöttgyűlésének tagja hangsúlyozta, a választók igénye az összefogásra létrejött, és az nemcsak a kampány és a választás időszakára szól, hanem hosszú távra. Céljuk, hogy olyan emberek kerüljenek Sopron vezetésébe, akik régóta ismerik a város kihívásait és arra megoldást is tudnak kínálni. A szövetség nyitott, bárki csatlakozhat – fűzte hozzá.

Németh Imre, az MSZP soproni szervezetének elnöke az együttműködés céljaként azt jelölte meg, hogy „kiszabadítsák Sopront a budapesti Fidesz fogságából”. Ugyanis – mint mondta – Fodor Tamás fideszes polgármester megbukott, Ennek oka, hogy Fodor elkezdett önállósodni, ezrét őt a pártközpont leváltotta, és

helyére egy olyan bábot kíván ültetni, aki a budapesti pártközpont útmutatásainak megfelel.

Csősz Tibor, a DK soproni szervezetének képviselője azt szorgalmazta, hogy a városi kinevezések szakmai tudás és ne politikai hovatartozás alapján történjenek meg.

Szakács Gyula, az LMP soproni szervezetének elnöke azt mondta, az ökopolitika iránt elkötelezett pártként elvárják, hogy a leendő soproni beruházások „az élhető jövőnk veszélyeztetésével” ne terheljék a környezetet. Nem szabad engedni, hogy Budapestről határozzák meg, hogyan éljenek a soproniak – mondta.

Major Gyula, a Mindenki Magyarországa Mozgalom Kossuth Körének szervezője történelmi pillanatnak nevezte, hogy az összefogás létrejött a városban. Mint fogalmazott, ezzel létrejöhet egy

a lakók véleményét meghallgató és azért tenni akaró

városvezetés. Meggyőződésük, hogy „a Budapestről kivezérelt Fidesznek” nem szabad tovább vezetnie Sopront.

A momentumos Pusker Tamás kiemelte,

átlátható, korrupciómentes közéletet, városvezetést

szeretnének, ahol a demokratikus értékeket képviselik.

Brenner Koloman, a Jobbik soproni alapszervezetének elnöke, országgyűlési képviselő közölte, azért csatlakoztak az összefogáshoz, mert meggyőződésük, hogy

a soproni polgári közegben is szükség van tisztességes, polgári és konzervatív ellenzékre a Fidesszel szemben,

mely biztosítja a nyugodt életet „szeretett városukban”. Mint hangsúlyozta, az együttműködés

meg tudja oldani az illegális belső migráció okozta problémákat.

Kiemelte, ők szavatolják azt, hogy Sopronban mindenki betartja a törvényes rendet. Kérdésre válaszolva Brenner Koloman azt mondta, polgármesterjelöltjük és az egyéni képviselőjelöltek nevét később hozzák nyilvánosságra.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Már tízezren regisztráltak ellenzéki szavazatszámlálónak jövőre

Már tízezren regisztráltak szavazatszámlálónak a Tiszta Választásokért Alapítvány 20k22 programjában. További tízezer önkéntesre még szükség van ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásokon az ország 3200 településének minden szavazókörében legyen két, nem kormánypárti delegált – közölte az alapítvány néhány napja.

Tovább olvasom »