Continental Contitech: 10 év alatt 3,8 milliárd forint adóval járultunk hozzá Makó költségvetéséhez

Terjedelmes közleményt juttatott el oldalunknak a Continental Hungaria Kft. Mint írják: ,,a hazai médiában az elmúlt napokban egyik tagvállalatunk, a makói Contitech Fluid Automotive Hungária Kft.-vel kapcsolatban megjelent hírek értelmezéséhez az alábbiakban tájékoztatásul közöljük a vállalat fő adatait.” 

A vállalat négy pontban szedte össze a tényeket és adataikat a megjelent hírekkel kapcsolatban:

  • A makói székhelyű Contitech Fluid Automotive Hungária Kft., mely a Continental váci és makói telephelyének tevékenységét biztosító jogi személy 25 éve van jelen Makón. 2014-től kezdődően folyamatos bővítéseink finanszírozásához 3 projekt keretében vettünk igénybe egyedi kormánydöntésen alapuló állami támogatást, közel 1 milliárd forint összegben. Az ezt megelőző időszakokban nem vettünk igénybe állami támogatást.

Vállalatunk a törvényi előírásoknak megfelelően folyamatosan teljesíti helyi iparűzési adó fizetési kötelezettségét, és az elmúlt 10 év folyamán 3,8 milliárd forint iparűzési adóval járult hozzá a város költségvetéséhez.

Figyelembe véve az egymilliárd forintos állami beruházási támogatást, ennek összegével megegyező összeget fizettünk be 2018-ban és 2019-ben a makói városi költségvetésbe, az alábbi megoszlás szerint:

2018. évi helyi iparűzési adó befizetésünk Makón: 510.820.587 Ft

2019. évi helyi iparűzési adó-előleg befizetésünk Makón: 505.307.590 Ft

Az iparűzési adókon túl cégünk jelentős összegű egyéb adókat és járulékokat fizet be az ország költségvetésébe, melyek összeségében messze meghaladják a helyi iparűzési adó összegét.

  • A makói gyár a támogatott helyi beruházások kapcsán árbevétel- és létszám-növekedést vállalt a 2017-től kezdődő évekre.

Mind az árbevétel, mind a létszámvállalások az érintett években minden esetben jelentősen meghaladták a kötelezettségként vállalt értéket, azaz jóval nagyobb létszámot foglalkoztattunk ezekben az években, mint az a támogatási szerződés megtérüléséhez szükséges volt:

– 2017. év végi létszámtöbblet a vállalásokhoz képest: + 638 fő
– 2018. év végi létszámtöbblet a vállalásokhoz képest: + 675 fő
– 2019. év végi létszámtöbblet a vállalásokhoz képest: + 285 fő.

  • Makói telephelyünk idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Az elmúlt negyed évszázad alatt gyárunkat sikeresen üzemeltettük és ennek eredményeként jelentős nagyságú mérleg szerinti eredményt értünk el ezen időszakban. A megtermelt nyereségből a 25 év alatt nem fizettünk osztalékot a tulajdonosok felé, azt teljes egészében a gyár és a térség fejlesztésére fordítottuk.
  • Makó város önkormányzatával folyamatosan együttműködik a Continental, helyi közösségek és kulturális események támogatásával vállal társadalmi szerepet is fennállása óta, mint például

– Támogatjuk és együttműködünk a térség oktatási intézményeivel
– 9 sportegyesületet támogatunk a térségben, ezek közül 5-nek névadó szponzorjai vagyunk
– 20 feletti civil szervezetet támogatunk anyagilag és működünk velük szorosan együtt a helyi közösségek oktatási, kulturális, szociális és sport tevékenységének támogatásában.
– Több százmillió forinttal járultunk hozzá Makó városának infrastrukturális fejlesztéséhez (pl. sportcsarnok felújítás, labdarúgópálya bővítés)
– Vállalati társadalmi felelősségvállalási akciókban veszünk részt, melyek keretében támogatjuk a rászorulókat, vagy épp elmegyünk és a kollégáinkkal közösen felújítunk iskolákat, óvodákat, nyugdíjasotthonokat.

A cég kitért arra is közleményében, hogy

a Magyarországon már 30 éve jelen lévő Continental több, mint 8.000 főt foglalkoztató munkáltatóként és a magyar kormány stratégiai partnereként felelős, törvénytisztelő gazdálkodást és magatartást követ annak érdekében, hogy a mindenkori piaci lehetőségek között hozzájáruljon a hazai értékek megteremtéséhez és annak növeléséhez.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Újraavatták Espersit János sírját Makón

Espersit János támogatta József Attilát, jó viszonyban volt Juhász Gyulával, Móra Ferenccel, ő hívta Makóra Rudnay Gyulát és növendékeit 1925–27-ben a nyári művésztelepre. A római katolikus temetőben lévő sírját halálának 90. évfordulója alkalmából újraavatta az önkormányzat, a város és a József Attila Múzeum alapítványa, valamint a múzeum.

Tovább »

A Continental korábbi vezetői is érintettek a dízelbotrányban

A hannoveri ügyészség kibővítette nyomozását a Continental volt vezetői ellen a Volkswagen károsanyag-kibocsátási botrányában. A beszállító négy korábbi vezetője került az igazságszolgáltatás látókörébe – számolt be róla az autopro.hu az Automobilwoche cikke alapján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Újraavatták Espersit János sírját Makón

Espersit János támogatta József Attilát, jó viszonyban volt Juhász Gyulával, Móra Ferenccel, ő hívta Makóra Rudnay Gyulát és növendékeit 1925–27-ben a nyári művésztelepre. A római katolikus temetőben lévő sírját halálának 90. évfordulója alkalmából újraavatta az önkormányzat, a város és a József Attila Múzeum alapítványa, valamint a múzeum.

Tovább olvasom »