Covid mintavételi helyszín lesz a Hajnal utcán

A Hajnal utca 22. szám alatt, a korábban az Egyesített Népjóléti Intézmény által használt épületben a tünetmentes, vagy enyhe tüneteket produkáló betegektől vesznek mintát a mentősök – derül ki a mako.hu-ra feltöltött kölcsönszerződésből.

Mint az ismert, az Országos Mentőszolgálat feladatai közé tartozik a fertőzésgyanús személyek tesztelése. A folyamat gyorsítása miatt statikus mintavételező helyeket is kialakítottak szerte az országban. Így többek között Szegeden és Békéscsabán is működik. A megnőtt mintavételek száma miatt az OMSZ megkereste a makói önkormányzatot, tud-e alkalmas saját ingatlant adni térítésmentesen, átvállalva a rezsiköltségeket is.

A város a már említett ingatlant ajánlotta fel. A birtokbaadás 2020. december 17-én történik meg és az OMSZ mintavételezési kötelezettség fennállását követő 5. napjáig terjed. Az ingatlan takarítása és a higéniai szabályok betartása a Mentőszolgálat feladata.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink