A nap témája: Nem tárgyaltak a kormánypártok a pedagógusok 100 százalékos táppénzéről

A Népjóléti Bizottság idei utolsó ülésének napirendi pontján csak ellenzéki javaslatok szerepeltek. Az ellenzék négy képviselője megjelent, de a Fidesz-KDNP kilenc képviselője távol maradt, ezért a testület határozatlan képtelen volt. Összesen kilenc javaslatot nyújtottak be. Az egyik előterjesztést Csányi Tamás jobbikos képviselő jegyezte, a pedagógusok érdekében.

A javaslat lényege, hogy a koronavírussal fertőzött pedagógusoknak ne kelljen végig várnia a hosszadalmas procedúrát, hanem egyből 100 százalékos táppénzben részesüljenek mivel az esetek túlnyomó többségében az érintettek az iskolában kapták el a vírust.

Fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy Kásler Miklós “emberminiszter” már szeptemberben megígérte a pedagógusoknak, hogy ilyenkor a 100 százalékos táppénz járni fog, ezzel szemben az érintettek, így például a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is arról számolnak be, hogy nem kaptak 100 százalékos táppénzt, sőt alig kaptak valamit. A javaslatom tehát arról szól, hogy a pedagógusoknak automatikusan járjon a 100 százalékos táppénz, ne nekik kelljen ilyen megalázó módon bizonygatniuk, hogy milyen körülmények között az iskolában, vagy óvodában fertőződtek meg

– mondta az Alfahírnek Csányi Tamás.

A Jobbik képviselője később benyújtott egy másik javaslatot, amit már szintén csak jövőre tárgyalhatnak. Ez arról szól, hogy december 24. legyen munkaszüneti nap. Csányi Tamás szerint nemzetgazdasági szempontból sem lenne jelentősége, ha már 24. is ünnepnap lenne, mivel ilyenkor már szinte mindenki otthon van és csak a szolgáltatói ágazatban van valódi munkavégzés. Legalább ennyire fontosnak nevezte, hogy a karácsony a kereszténység egyik legszebb ünnepe.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Leadta a népszavazási aláíróíveket az ellenzék

Az ellenzéki referendum aláírásgyűjtésében résztvevő szervezetek szerint a népszavazással visszaadják az embereknek a politikát. Képviselőik pénteken az Országház előtt tartottak sajtótájékoztatót, amelynek végeztével aktivisták élőláncával juttatták el az íveket a Kossuth térről a Nemzeti Választási Iroda közelben álló székházához.

Tovább olvasom »