Csak egy év alatt 123 millió forintból vettek ételt-italt, fogadtak gyerekcsoportot, vettek bort

Gyöngyösi Ferenc, hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő (Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért) folytatta sorozatát, melyben bemutatja a város pénzügi helyzetét. Legutóbbi bejegyzésében bemutatta, milyen tételeket tartalmazott a 2011-es, kiemelkedően magas (123,6 millió forint) reprezentációs költség. Ha ezt elosztjuk 365 nappal, akkor átlagban napi 338.600 forintot költöttek reprezentációra az év minden napján.

Az alábbi sorokból adódik össze a 123 millió forint:

  • 10.000 forint alatti egyedi értékű üzleti ajándék (rózsaszín táblázat 1 oldal)
  • 10.000 forint feletti egyedi értékű üzleti ajándék (kék táblázat 3 oldal)
  • Rendezvények reprezentációja (zöld táblázat 2 oldal)
  • Reprezentáció (narancssárga táblázat 13 oldal)

A 2011-es évben volt Fukusimában az atombaleset, melynek kiváltó oka egy földrengés és az azt követő cunami volt. Városunk vállalta, hogy erről a területről vendégül lát 18 főből, többnyire gyermekekből álló csoportot. Ezt én valamilyen szinten el tudom fogadni, mert szociálisan mindig is érzékeny voltam, bár ebben a programban a repülőjegyek és a balatonfüredi hotel költség összege több, mint 10 millió forint volt. Abban a tudatban, hogy a város hitelállománya ekkor már meghaladta a 20 MILLIÁRD forintot, ez több, mint gáláns felajánlásnak számít.

 

Az étel-ital fogyasztás terén, csak Bónus István e.v. több, mint 58 millió forint bevételre tett szert 2011-ben az önkormányzatunktól. A táblázatban zöld színnel kiemeltem ezen tételeket. Nem a vállalkozót szeretném ezzel minősíteni, hiszen Ő ezért a pénzért szolgáltatott. Inkább azoktól várnék magyarázatot, akik abban az időben „felelősségteljesen” gazdálkodtak a város vagyonával.

 

A narancssárga táblázatban található több olyan tétel, ami borvásárlást takar. A számomra legnehezebben emészthető, és magyarázható tétel az a két Sauska Pincészet által kiállított számla, ami ugyanazon napon íródott, és összértéke meghaladja az 5 millió forintot.

– közölte a képviselő.

Számlák:

  • Sauska Pincészet 3.750.000 forint – 120 palack bor
  • Sauska Pincészet 1.423.920 forint – 204 palack bor
  • Radovin Kft. 478.000 forint
  • Ferenc Pince Tihany – 123.000 forint
  • Tati bor Kft – 26.100 forint

A Róna Kft (66.000+ 27.300+210.000), valamint a Tokajház Kft (750.000) számláit nem kérte ki, de lehetséges, hogy azok is bor beszerzések voltak még.

A továbbiakban sem az a célom, hogy valakit politikailag kedvezőtlen helyzetbe hozzak, ha valakinek ez kellemetlen, akkor gondolkozzon el azon, hogy én vagyok az okozója ezekkel a beszámolókkal, vagy saját maga a korábbi tettei miatt. A célom továbbra is az, hogy a sok igaztalan vádat cáfoljam, miszerint mi vagyunk a felelősek a város rossz anyagi helyzete miatt, vagy hogy alkalmatlanok vagyunk és nem csinálunk semmit. Az eredményeinket csak az elődeink teljesítményéhez tudom mérni, így óhatatlanul foglalkoznom kell a múltban történtekkel is

– fűzte hozzá Gyöngyösi. A következő részben az informatikai részlegben történt változást mutatja be.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: A korrupció miatt elindult a jogállamisági eljárás hazánkkal szemben

Az Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításárAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést kAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.üldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.ól – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.

Tovább »

A nap idézete

45 éve született Tóta W. Árpád, vagy másik ismert írói nevén Worluk, magyar újságíró, publicista, kritikus, blogger.

Tovább »

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink