Családi italozás közben fojtogatni kezdte az unokatestvérét egy Szeged melletti faluban

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint szombat délután egy családi italozás közben okozott életveszélyes sérülést unokatestvérének – adta hírül az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a Szeged környéki faluban élő sértettet 2020. február 29-én meglátogatta unokatestvére délután 5 óra körül. Mindannyian szeszes italt fogyasztottak, majd

minden előzetes szóváltás nélkül a gyanúsított odalépett a sértetthez, akit hanyatt lökött, ököllel arcon ütött és fojtogatni kezdett.

A rokonság közbelépésének hatására néhány másodpercig a gyanúsított cselekményét abbahagyta, majd rövid idő múlva ismételten fojtogatni kezdte a sértettet, földre vitte, melyet követően kizavarták őt a házból. Ezután a gyanúsított a ház ajtóüvegét betörte, illetőleg fenyegette a bent tartózkodókat. A fenyegetés hatására a sértett kiment a ház elé, ahol a gyanúsított

egy seprűnyéllel több alkalommal fején, illetőleg a test más részén megütötte őt.

A rendőrjárőrök bejelentése alapján a mentőszolgálat munkatársai a sértettet életveszélyes állapotban kórházba szállították.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult nyomozásban a főügyészség az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekményt más büntetőeljárás hatálya alatt látszik elkövetni.

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Újraavatták Espersit János sírját Makón

Espersit János támogatta József Attilát, jó viszonyban volt Juhász Gyulával, Móra Ferenccel, ő hívta Makóra Rudnay Gyulát és növendékeit 1925–27-ben a nyári művésztelepre. A római katolikus temetőben lévő sírját halálának 90. évfordulója alkalmából újraavatta az önkormányzat, a város és a József Attila Múzeum alapítványa, valamint a múzeum.

Tovább »

A Continental korábbi vezetői is érintettek a dízelbotrányban

A hannoveri ügyészség kibővítette nyomozását a Continental volt vezetői ellen a Volkswagen károsanyag-kibocsátási botrányában. A beszállító négy korábbi vezetője került az igazságszolgáltatás látókörébe – számolt be róla az autopro.hu az Automobilwoche cikke alapján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink