Csanádpalota polgármestere azt kéri, ha valaki elmegy otthonról, vegyen fel szájmaszkot

Szeretnék megkérni minden lakost, hogy a minél hatékonyabb védekezés céljából, ha elhagyják otthonaikat, a szájmaszkokat ne hagyják otthon, ne a zsebükben tartsák, hanem rendeltetésszerűen, orrukat, szájukat eltakarva hordják – kéri Dr. Debreczeni István polgármester.

Fokozottan ügyeljünk arra is, hogy a maszkok, amennyiben lehetséges, mindig fertőtlenítve, átvasalva legyenek használva. Ezen kívül továbbra is szíveskedjenek az utcán, boltokban egymástól a legalább 1,5 méteres távolságot tartani – tette hozzá.

Felhívásában egy követendő példát is kiemelt: Barta Józsefné Manyi néni szájmaszkban, gumikesztyűben, a korosztályának kijelölt idősávban ment elvégezni a bevásárlást Laci boltjánál. Bár az ő elővigyázatossága nem meglepő, hiszen több évtizedet dolgozott az egyészségügyben.

A veszélyhelyzeti időszak fennállása óta az önkormányzat folyamatosan tisztítószer utánpótlással látja el a csanádpalotai intézményeket. Csütörtökön például a Naplemente Idősek Gondozóház vezetőjének juttatott el csomagot a polgármester (kiemelt fotón.) 

Szintén csütörtökön 1.500 db szájmaszkot szereztek be, melyeket a következő önkormányzati újsággal együtt, steril csomagolásban juttatnak el a lakosság részére.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 A Szent Korona előtt tett esküt a Jobbik frakciója

Nemzeti néppártként a Szent Koronára tett esküvel kezdjük a szolgálatot. Ennél erősebb kötelem nincs. Esküszegők nem leszünk! – írta hétfőn Jakab Péter ahhoz a Facebookon megjelent videóhoz, melyen a tízfős Jobbik-frakció eskütétele látható.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább olvasom »

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »