Cserhalmi György szerint korrupt az ellenzék is

A lényeg abban van szerintem, hogy itt mindenki korrupt. Az ellenzék is – fogalmazott a magyar közéletről a Magyar Narancsnak a Páger-díjas színész, melyet a 24.hu szemlézett.

A 74 éves színészt az idén három díjjal is kitüntették, noha egészségi állapota miatt már öt éve nem állhatott színpadon:

Én most nem vagyok színész. Lábadozó ember vagyok. De lehet, egyszer megint színész leszek, majd a sorsom eldönti

– mondta a gerinc- és térdproblémák miatt többször is műtött színész, aki jelenleg az évtizedek óta vezetett naplóit és a jegyzeteit rendszerezi a lányának.

Cserhalmi visszaemlékezik az interjúban a pályája szocializmusbeli szakaszára, beszél a rá nagy hatást gyakorló színészekről, de természetesen szóba kerül a jelenlegi közélet is:

Ez egy zabigyerek-kor: ez a korszak olyan, mintha a harmincas évek frigyre lépne a hatvanas évekkel. (…) A fiataloknak el kell gondolkodniuk azon, hogy engednek-e majd még egyszer maguk köré egy ilyen világot kiépülni.

– mondta a fiatal színészek történelmi lehetőségeiről, kiemelve azt is, hogy még mindig évi négymillió színházjegyet adnak el Magyarországon, ezért még nem látja olyan sötéten a helyzetet:

Erős az igény még mindig a szabad színházra. És amelyik színház nem szabad, azt elkerülik, elutasítják.

Cserhalminak a teljes magyar közéletről megvan a véleménye:

A lényeg abban van szerintem, hogy itt mindenki korrupt. Az ellenzék is

– mondta, de úgy érzi, a színházi szakmát nem tudta egyelőre megtörni a politika:

Hogy néhány szellemi bugris most tombol, attól a szakma még nem fogja összeszarni magát. Ami pillanatnyilag van, az valóban gyalázat. Nem tudjuk, mi a jó színház, de sokan törekszünk rá

– mondta az interjúban Cserhalmi György.

(Fotó: Magyar Művészeti Akadémia)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább olvasom »