Csongrád-Csanád megyei nyomozó lett az Exatlon női győztese

Busa Gabriella, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi nyomozója január 1-én vágott neki a Dominikai Köztársaságban az Exatlon Hungary sportreality versenysorozatának.

Az Exatlon egy sportreality, amely a TV2-n volt látható január 1-től öt hónapon át hetente ötször. Az egyik csapat, a Bajnokok, egykori és jelenlegi élsportolókból állt. A Kihívók tagjai életében pedig kiemelkedően fontos a sport, akár versenyszerűen is űzik. Speciálisan kiépített pályákon versenyeztek, úszómedencékkel, gátakkal és akadályokkal nehezített terepen, csúszdák, kúszópályák, alagutak és ügyességi feladatok nehezítették a célba érkezést.

Busa Gabriella 2019 novemberében kapott felkérést a TV2-től az Exatlon Hungary műsorba, a szervezők úgy gondolták, helye lehetne a Bajnokok közt. Egy Róna utcai stúdióban zajlott a válogatás. Beszélgetés a szerkesztőkkel, majd a stúdióban épített akadálypályán is meg kellett mutatniuk, milyen ügyesek, gyorsak, lendületesek.

Néhány nap múlva hívták telefonon: megfelelt, várják a nagy kalandra. A csapattagok december 11-én találkoztak először, majd ők és a tv-stáb tagjai december 25-én utaztak a Dominikai Köztársaságba. Az akadálypályák, ahol naponta harcoltak meg a kihívókkal, egy hatalmas golfpályán voltak szétszórva, a versenyzők azonban nem hagyhatták el még a szálláshelyüket sem.

Busa Gabriella Szegeden született és Sándorfalván nőtt fel. Szülei testnevelő tanárok voltak, akik ügyesen csöpögtették belé a sport szeretetét. Korán megtanították úszni, több sportággal megismertették, az udvaron még akadálypályát is építettek, amelyen a testvérével ügyeskedett. Mondhatjuk tehát, az Exatlon Hungary 2020-as női győztese már pöttöm gyerekként megismerkedett azzal, milyen is akadálypályán vitézkedni.

A legmélyebb ismeretséget a kick-boxszal kötötte; kilencéves kora óta űzi. 2017-ben a kick-box két szabályrendszerében is világbajnok lett, és 2019-ben is nyert egy aranyat. A jelentkezési határidő vége előtt két nappal döntötte el, hogy a Rendőrtiszti Főiskolát választja. Rendőr lett, ma már Busa Gabriella százados, gazdaságvédelmi nyomozó.

(police.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,A vakot (…) átvezetik az utcán, a bénán is segítenek, de a dadogóst mindenki csak kiröhögi.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A magyar sajtóban napokig nem számoltak be a csernobili atomkatasztrófáról

1986. április 26-án következett be az ukrajnai Csernobilban, a magyar fővárostól hozzávetőleg ezer kilométerre a világ (hivatalosan) legsúlyosabbnak tartott atomerőmű-szerencsétlensége. A baleset híre nagyon lassan terjedt: hazánkban a Magyar Rádió 28-ai, esti hírmagazinja számolt be róla elsőként, röviden. A tényleges veszélyről azonban még évekig nem esett szó.

Tovább olvasom »