Csongrád-Csanád megyei nyomozó lett az Exatlon női győztese

Busa Gabriella, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi nyomozója január 1-én vágott neki a Dominikai Köztársaságban az Exatlon Hungary sportreality versenysorozatának.

Az Exatlon egy sportreality, amely a TV2-n volt látható január 1-től öt hónapon át hetente ötször. Az egyik csapat, a Bajnokok, egykori és jelenlegi élsportolókból állt. A Kihívók tagjai életében pedig kiemelkedően fontos a sport, akár versenyszerűen is űzik. Speciálisan kiépített pályákon versenyeztek, úszómedencékkel, gátakkal és akadályokkal nehezített terepen, csúszdák, kúszópályák, alagutak és ügyességi feladatok nehezítették a célba érkezést.

Busa Gabriella 2019 novemberében kapott felkérést a TV2-től az Exatlon Hungary műsorba, a szervezők úgy gondolták, helye lehetne a Bajnokok közt. Egy Róna utcai stúdióban zajlott a válogatás. Beszélgetés a szerkesztőkkel, majd a stúdióban épített akadálypályán is meg kellett mutatniuk, milyen ügyesek, gyorsak, lendületesek.

Néhány nap múlva hívták telefonon: megfelelt, várják a nagy kalandra. A csapattagok december 11-én találkoztak először, majd ők és a tv-stáb tagjai december 25-én utaztak a Dominikai Köztársaságba. Az akadálypályák, ahol naponta harcoltak meg a kihívókkal, egy hatalmas golfpályán voltak szétszórva, a versenyzők azonban nem hagyhatták el még a szálláshelyüket sem.

Busa Gabriella Szegeden született és Sándorfalván nőtt fel. Szülei testnevelő tanárok voltak, akik ügyesen csöpögtették belé a sport szeretetét. Korán megtanították úszni, több sportággal megismertették, az udvaron még akadálypályát is építettek, amelyen a testvérével ügyeskedett. Mondhatjuk tehát, az Exatlon Hungary 2020-as női győztese már pöttöm gyerekként megismerkedett azzal, milyen is akadálypályán vitézkedni.

A legmélyebb ismeretséget a kick-boxszal kötötte; kilencéves kora óta űzi. 2017-ben a kick-box két szabályrendszerében is világbajnok lett, és 2019-ben is nyert egy aranyat. A jelentkezési határidő vége előtt két nappal döntötte el, hogy a Rendőrtiszti Főiskolát választja. Rendőr lett, ma már Busa Gabriella százados, gazdaságvédelmi nyomozó.

(police.hu nyomán)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gyermeknapra Bohócdoktor csomagot kapott 25 gyermekkórház

A gyermeknap előtti hetekben a piros orros önkéntesek lelkesen dobozokba csomagolták a játékokat, írószereket, finomságokat tartalmazó ajándékokat, melyeket a Foxpost szállít ki a gyermekkórházakba. A tárgyi adományozás segíti a hosszabb ideig benn fekvő gyermekek számára a lelki egyben maradást.

Tovább olvasom »